October 02, 2011

AKU TAK MALAS GOSOK BAJU OK

Salam you alls,

Salah satu aktiviti hujung minggu selain dari main macam budak tadika dengan si kecik kiut bertiga, msred suka gosok baju kurung yang nak dipakai selama lima hari bekerja minggu depan. Msred memang suka gosok awal-awal supaya during weekdays nanti tak de lah penat sangat.

Lima pasang baju, lima pasang tudung nak digosok. Masa yang diambil untuk gosok baju-baju stok seminggu mengambil masa lebih kurang setengah jam. Penat berdiri, panas lagi iron tu. Tangan laju je iron nak kasi cepat siap. 

Tatacara menggosok baju oleh msred,

(1)Mulakan dengan bahagian badan baju belakang kemudian depan dari atas ke bawah.

(2)Kemudian diakhiri dengan kedua-dua lengan tangan baju.

Tetapi, dek kerana penat dan panas iron baju, kadang-kadang selepas step (1), step (2) lupa nak buat. Ertinya bahagian badan baju bergosok, bahagian lengan tak bergosok. Komot.

Akibatnya, di pejabat pernahlah kena tegur, 

" Akak tak gosok baju yea? Komot je ni? Tak kan busy uruskan anak sampai baju pun tak gosok."

Erk....dengan muka malu msred pun explainlah kat rakan sepejabat yang msred selalu tertinggal nak gosok bahagian lengan. Bahagian badan tak tinggal nak gosok. Dia orang senyum je dengar explaination msred. Ntah diaorang percaya atau tak, tak pernah cek pulak.

Note : Msred tak malas gosok baju ok. 

15 comments:

Ezad Skytech said...

hee..pernah juga jadi macam tu...ada part yg tertinggal...bila gosok balik jadi berkedut da..malas da nak gosok balik...hee~

EyqaLuvender said...

ngeh3...
iqa kalo gosok bju maen gosok je tang mane ikut suke...asal nmpk b'gosok suda..weeee~

Eera Shera said...

msred, tlg gosokkan baju..

x rajin la nak gosok..hihi

H.J said...

haha..saya pandai gosok bahagian lengan je baju tu..haha

Nyamuk Terbang said...

ok lg dri iron smua elok2
bila nk pakai nmpk mcm x iron

Pendamba Mawar said...

hehe..selalu gak cam tu time iron kemeja dulu.haha

Miszyuyu said...

yuyu pon jns mls gosok baju..nsb keje xde guna sgt bju kurung kan.. pastu pkai shawl je..shawl pon kedut2 wahahahah

Cik Ila said...

Erk,cik ila tak suke iron baju yg jenis iron byk2 kali...tp masih nampak kedut..haha

Mizz ErMa said...

hehehe..cara gosok baju tu da sama dgn sy tapi sy xpenah tertinggal part tangan baju tu..=D

nurfauzi said...

Kawanku kata:
die bukan tak gosok baju, die gosok banyak kali. tak nampak banyak garisan kat baju tu. tah berape puluh kali die gosok sampai banyak line tu

Nur Syazana Mohammed Sani said...

zana ari ari gosok ,. t-shirt pun gosok ,. HAHA

http://syazanasani.com

Aesya Zealous said...

haha alaa kite pun penah gi sekolah pakai tudung xgosok sepenuhnya..nak cepat sgt.. sampai kat sekolah baru perasa tak bergosok..haha

aimie amalina said...

aigoo
dasat gak mate owg tu
siap perasan ha
hehehhee
cian akak
x pe2...boh kipas kat tepi mase iron bju..hehehe
cool je...

msredcheesecake said...

ezad, seb baik ada org sama cam msred...

eera, ngada...

nyamuk terbang, haha....cotton...

zana, rajin nya...

mimie, hehe.... takde kipas diri...

KaK LimAh Si SupiR said...

kaklimah p0nnnnnn :P

Copyright © msredcheesecake l Design by DayangDeno