September 07, 2011

TIPS MENGURANGKAN PERIOD PAIN

Salam you alls,

Period pain atau senggugut biasanya dialami sebelum atau sewaktu period memang tak best. Kadang-kadang boleh mengganggu aktiviti seharian kita. Nak pergi shopping pun jadi tak de mood.

Msred nak share tips menghilangkan atau mengurangkan period pain. Msred dah test pada diri msred dan sangat berkesan.

1. Ambil air suam masuk kan dalam botol mineral. Tuam kan pada bahagian bawah perut, kat bahagian terasa sakit tu. Tuamlah seberapa lama you alls nak. Kalau airnya dah tak suam lagi, tukar air suam balik.

2. Ajak boyfriend tersayang nikah dan kawen. Tips yang kedua ni hanya sesuai untuk anak dara sahaja ok. Petua orang tua. Tak pastilah apa kaitannya period pain ngan kawen tapi memang terbukti berkesan pada msred.

Ada orang ambil active fast atau pil penahan sakit senggugut yang lain untuk mengurangkan rasa sakit senggugut. Terpulanglah you alls nak try tips kat atas atau pun nak makan pills.

Note : Hehhee....

- Posted using BlogPress from my iPad

10 comments:

Aziela said...

Saya ada anak yang dah berumur 9 tahun, tapi masih lagi senggugut dengan teruk. Kadang2 sampai tak boleh bangun. Asyik bergulingg jer. Air panas tu ada laa sedikit membantu. Tp lately kalau nak berkesan, saya guna pad herba. Memang terasa kurangnya.

Anum said...

huhu. bagusnya

M Firdaus Mohd said...

uish..sangat bagus ni untuk my future wife. haha.

cik fadh said...

pilih tips yg kawen tu . huuuu!

pena rozie said...

Tips no 2 tu... hi...hi...hi...

mizzkechique said...

no.2 tu suke.. haha

Miss A said...

ahaha,really :)

sye kalau sakit peod pain pun,than je.. :(

yana,, said...

org kata kalau kahwin, so prjalanan darah tuu akan lebih lancar,,

msredcheesecake said...

Ngada you alls ni....dah agak da mesti suka tips yg no 2 tukan....msred pun like....hheee

msredcheesecake said...

Aziela, pad herba? Sesuatu yg baru pada msred.....

Copyright © msredcheesecake l Design by DayangDeno