September 19, 2011

SEKARANG NI DAH MULA BAU BUSUK BALIK

Salam you alls,

Sewaktu Ramadhan yang lepas, di pejabat hidung msred dapatlah berehat dari terpaksa menghidu dan menikmati bau rokok yang sangat dikenali oleh lubang hidung msred.

Waktu dipejabat kan kita semua berpuasa. Lelaki kan berpuasa, atau berlakon puasa, so tak bolehlah nak sukahati je nak hisap rokok setiap sejam sekali. So kuranglah bau rokok yang sangat sinonim dengan perokok-perokok ni.

Sekarang ni, lelaki kebanyakan refuse untuk buat puasa qadha atau puasa enam, maka mulalah menerawang semula bau rokok yang sangat indah pada lubang hidung perokok tegar ini. Tapi sikit pun tak indah di hidung msred. Terpaksa rela je menyedut baunya yang boleh buat msred pening.

Kalau masa puasa haritu perokok tegar ni bau wangi dan nampak hensem je, sekarang ni dah mula tak berapa nak hensem balik dan ada bau yang awek cun gerenti tak suka.

Peninglah kalau terpaksa duduk sebelah perokok ni. Rasa nak halau je. Apa agaknya yang patut kita buat kalau ada perokok yang duduk disebelah kita di gerai ke, dalam bas ke atau kat mana-manalah?

- Posted using BlogPress from my iPad

17 comments:

Ahmad Hisyam (Lighta Shadowee) said...

sabo je la... diorg ni mmg dh x mkn nasihat...

Jom Buat Duit Dengan HeartBeat!
Segmen Rekemen Blog Bersama LIGHTA SHADOWEE

Bro ahmad said...

kempen supaya tidak pada rokok..negara ni ada undang2 akta rokok di tempat awam

WuMing said...

WuMing tak merokok... juga tak tak suka bau rokok... Tapi bila keluar makan dan minum dgn kawan-kawan...

Terpaksa laa tahan...tension woo

PinKy MoMMa said...

kalau cakap elok elok pun dia tak beralih ke miss red? wah mcm ni kita pun berisiko nampaknyer..

hubby ai pun smoking tapi bila ngan anak dan di umah dia tak smoking sebab nnt ku bebel hehe..

nuyui a.k.a miss NUSHA said...

xbrape kenan dgn org merokok ni.. aiyoyooo..

nur Muhammad said...

saya pun tak suka kalau org merokok dkt ngan saya,,.. tapi kalau saya takpe hahaha

::Miss Hearty:: said...

tak suka la org merokok.tambah2 yang jenis tak amik peduli kesihatan org lain.org pregnant ada kat sbelah pon dia tetap nk hembus berkepol2 asap rokok.haishhhh~

cik gege said...

ptut buat mcm iklan kt you tube tu. bila merokok je ramai-ramai baca ysin...huhuhu...

nurfauzi said...

" Kalau masa puasa haritu perokok tegar ni bau wangi dan nampak hensem je, sekarang ni dah mula tak berapa nak hensem balik dan ada bau yang awek cun gerenti tak suka."

Saye tak merokok, maksudnya saya hensem. hahaha.

Kalau di gerai, bole ubah tempat duduk. Dalam bas, buleh je 'sound'

aimie amalina said...

waaaaaaaaa
sgt alergik dgn bawu nih
sesak napas terus
huhuhuhu
aiyoooooo....
mungkin kite bole wat muke protes =]

NM02 said...

buat mcm dalam iklan tv

kalu depa wat bodo

bagi je penerajang

hehehe

Hanis MY said...

Tak suka juga bau rokok, nak pengsan wuwuwu...

Yatie Awang said...

akak pun tak suka bau asap rokok, nak bernafas macam susah je...

Anum said...

hehehehe...ermmmmmmmmm

Run Away said...

tak kisah owg merokok...cuma...jangan dekat dgn sy..kalau sedang merokok...;d

fazilzura said...

gile kentang x suke bau rokok, sib baik dpt huby yg x merokok.

salam kenalannnnnnnnnnnnnnnnnnnn

msredcheesecake said...

Kita bako ie perokok ni....hahahaa...

Copyright © msredcheesecake l Design by DayangDeno