September 26, 2011

SAYA TAK PAKAI DUIT RAYA ANAK SAYA

Salam you alls,

Last week hari Jumaat msred dengan si kecik kiut Iffan dan Ian pergi bank sebab nak aktifkan balik kad bank msred yang dah tak aktif. Kena bayar RM 8 untuk fees. Dalam beg duit msred ada note RM 50 je. Msred malas nak tukar duit tu. Kalau dah tukar nanti laju je habisnya.

Msred teringat duit raya yang msred simpan dalam sampul raya ada dalam beg msred. Msred keluarkan dua sampul. Dalam tu ada RM 5 setiap sampul. Ada awek duduk sebelah msred pandang je msred keluarkan duit tu. Dia senyum msred pun senyumlah.

Tiba-tiba msred terfikir, agaknya awek tu ingat msred keluarkan duit raya anak-anak msred kot. Tu yang dia pandang sambil tersengeh je. Nak je msred explain kat dia tu bukan duit raya anak msred. Tu duit raya yang msred nak bagi orang. Tu duit msred, bukan duit anak msred.

Tapj terfikir balik, perlu ke msred explain kat awek tu? Mana tau nanti msred susah-susah explain, dia cakap.... " Saya tak kata pun akak ambil duit raya anak akak. " Malu pulak nanti.

Note : Jangan pakai duit raya anak-anak kita. Tak baik tahu. Tak amanah tu.

- Posted using BlogPress from my iPad

10 comments:

aiEz said...

err,hehe..aie xkawen lg so mmg xkan pakai duit ank2..lg pun amanah kan,so mmg kena jaga..;)

nurfauzi said...

Munkin dia nak duit raya tu...ape kata bagi pada dia. mesti dia suka

Anum said...

masuk bank buat simpanan anak2 kan

mizzkechique said...

hehe..kdg2 kita yg slh sangka..

NM02 said...

dia pandang sebab dia nak kot

hehehe

zahidah seran said...

Mungkin dia sekadar nak beramah.
Saya kadang2 dah bertembung muka dgn org senyum je, xde niat utk fikir bukan2..
Positif :)

KaK LimAh Si SupiR said...

ehehe..kawen blm lg..anak2 lg laa xd lg..hew2..insya allah msred..dh ad anak nt, limah ingt pesan msred jgn mkn duit anak2..amanah ^_^

Ary said...

ada gak pinjam duit raya anak buah..uppsss...heeee...

pena rozie said...

PR pun tak pakai gak. Tp kalau terpakai tu sila ganti balik yer...

Run Away said...

hik.....sy belum ada anak ...tapi pinjam juga wit raya anak buah..tapi bayar kena lebeh lah...hik...;d

Copyright © msredcheesecake l Design by DayangDeno