September 26, 2011

SAYA CUMA GILA DUA KALI SAHAJA

Salam you alls,

Seumur hidup msred, cuma dua kali ni je msred gila. Tersengeh sorang-sorang, cakap sorang-sorang dan ketawa sorang-sorang. Kejap-kejap serius, kejap gelak balik.

Penyakit ni msred kena dua kali dah. First time masa kena lamar. Bila mr bf tiba-tiba bagitau msred dia nak hantar family dia pergi merisik msred, terus terkena penyakit gila dan simtom-simtom di atas. Satu hari tu sampailah keesok kan harinya, msred kejap-kejap gelak, kejap serius. Tersengeh dan bercakap sorang-sorang.

Mau tak happy. Nak kena pinang. Mana pernah msred kena pinang sebelum tu. First time tu kena pinang. Itu yang gila dua hari tu. Happy sebab dapat kawen dan happy sebab dah laku.

Second time masa disahkan pregnant anak first. Lepas doktor kata positif pregnant, dapat terus penyakit gila tu buat kali kedua. Tersengeh, cakap, tergelak sorang-sorang. Mr bf mula-mula dia layan je gila msred. Lepas sehari semalam msred sakit, dia dah mula annoyed. Dia cakap, " Sudah-sudah lah tu. Kang Menurun kat baby tu kang. Keluar nanti tersengeh, gelak sorang-sorang kang." Hampeh betul itu mr bf. Buat msred takut je.

Itulah dua kali msred kena penyakit gila ni. First time nak kawen, first time nak dapat baby. Lepas tu normal je sampai sekarang. Alhamdulillah.


- Posted using BlogPress from my iPad

31 comments:

..cik gugu.. said...

ahahahaha t sengih tgk anak kawen pulak~

:: Mrs.Eady :: said...

same la kiter giler time tuh! :)

Anum said...

hehehhehhe

BeloG MTT said...

MTT pon jadi gila jap masa situasi pertama tu..Situasi kedua belum merasai lagi.. hehe :)

AdaNaz87 said...

nak sengih sorang-sorang bace entry ni. hehe. ;p

hira said...

haha. normal la tu kak. tapi jangan selalu, naya juga tengok. hoho

KaK LimAh Si SupiR said...

huhuhu..limah xpenah gile lg laa kalo mcm 2..sb xpenah kene pinang n xd lg ura2 nk dpt anak..ahahah

cik fadh said...

hehe ade jugak mcm tu . bole masok kategori angau ke ape tu ?

Kalamhati said...

ekekeke lawak je misred ni..=p!

teha said...

hahhaha ! biase laa.. penyakit gile tu syok gak kdg2

Ijah EmoTemo said...

ahahahah cute je ahaha

yana,, said...

alahaiyy,,
lambat lg laa sy nak merasa penyakit gila prtama and gila kdua ni kan,,

Zul Fattah said...

hhaha.. lawak la kak ni.. skrang ni dah ok la ni.. hehe.. mana tau kena lamar kali kedua..? x ke jd gile smula..?

TwIstiEs*meSti Mau* said...

kalu gila utk kali ketiga...mesti dah ada tepi jln kutip tin minuman..haha

ayu zan said...

dua2 kita lum rasa..hihihi..

!! YaNa YassiN !! said...

so sweet !!!

yayalicious said...

ahahaha..alaaa tu biase bhaa..Yaya pon ade pnykit 'sawan' cmtu..huhu..tetibe snyum sorg2..gelak sorng2..sbb tringt pkra lucu..^o^

nurfauzi said...

itu bukannye gilee...itu keadaan suke dan gembira teramat sangat. rase mcm nak terbang gitu

Ezad Skytech said...

hee...takpe kalau gelak sorang2 ni..janji happy kan.. :D

myhatiku said...

haha..lawak lah msred neyh..bile la agaknye myhatiku nak rase penyakit gila 2 kali nie..he ;p

tyra said...

sgt seronok dpt beby~
xsaba lah pulak. . tp lmbt lagi. . hehheeh

Green Apple said...

bertemu jodoh & dapat baby memanglah sangat gembira tak terkata-kata...

Yatie Awang said...

eh eh...samalah kita, akak pun dulu macam tu gak, hadapi 2 situasi tu, tapi yang terlebihnya seronoklah, terutama masa disahkan hamil, rasa macam tak percaya je

anismelon said...

bile anis nak rase kegilaan msred nie pulak erk..weeeee

Ary said...

bila nak gile cm ms red eh...mmm...

jom join segmen pertama ary...

http://haryanies.blogspot.com/2011/09/ada-sesiapa-nak-join-segmen-pertama-nur.html

Nizam Ijam said...

jgn jadi gila suda..hehe

ked said...

sy pnah jd cmtu msred..baru2 ni..

Pendamba Mawar said...

waw..hehe. anak kedua datang balik kot nanti.hihih

MerLe said...

hehe..tape..tu kira normal lg..hehe

dhinai said...

wah...kalau dapat anak 5 atau 6 orang ,nak berapa kali gila tu....hu.hu.hu

~iz~ said...

haha..parah kalau kena sakit nih..:)

Copyright © msredcheesecake l Design by DayangDeno