September 28, 2011

SAYA BUKAN BAWAH UMUR

Salam you alls,

Baru-baru ini adalah msred terpaksa kena buat urusan rasmi. Urusan ini memerlukan orang yang menguruskannya cukup umur atau berumur lebih 18 tahun.

Msred dan adik ipar msred pun berjumpalah orang yang akan bantu kami uruskan urusan rasmi tu. Orang tu tanya, siapa yang responsible untuk urusan tersebut. Msred pun mengakulah.

Dengan konfidennya orang tu cakap lebih kurang macam ini,

" Orang yang nak uruskan hal ni kena cukup umur. Kalau belum cukup umu tak boleh."

Msred pun cakap,

" Ok, saya tahu tu."

Orang tu pandang msred pelik. "You dah cukup umur ke?"

Adik ipar msred terus ketawa the tolong explain kat orang tu, " Miss, dia ni dah terlebih umur dah. Dah anak 3 dah."

" Oh ye ke? Sorry sorry. Saya ingat you under age lagi." orang tu buat muka terkejut.

Msred tersengehlah perasan nampak muda dari umur sebenar. Sebelum ni adalah orang sangka umur msred lebih muda dari umur sebenar, tapi takde lah melampau sampai ada yang ingat msred under age. Agaknya mata orang tu memang tak berapa tepatlah penglihatannya. Mungkin dia lupa pakai contact lense kot.

Note : Ada yang dah termuntah ke menyampah baca entry msred? Sorry, takde niat nak bagi you alls annoyed. Saja nak melayan perasaan perasan muda ni.


- Posted using BlogPress from my iPad

8 comments:

mizzkechique said...

muehehe..awet muda la tu..

EyqaLuvender said...

wahhhhh...akak maintain awet muda lg la...pewwwwittt!

~iz~ said...

mesti msred ni nampak muda selalu..:)

aimie amalina said...

heheheheh
wow!
cunnlah akak niii
awetmudeee sokmoooo

AdaNaz87 said...

wow, mesti awet mude ni. ape rahsia? share-share lah. hihi. ((;

nurfauzi said...

wwoohaha
same thing happened to my wife.
her face look childish

KaK LimAh Si SupiR said...

ppsssttt..msred, nak petua! ahahah :P

msredcheesecake said...

adanaz, senyum selalu, tamo stress, plain water, perasan muda... hheee

Copyright © msredcheesecake l Design by DayangDeno