September 08, 2011

RUTIN BIASA DI PEJABAT

Salam you alls,

Dah habis bulan Ramadhan ni msred memulakan semula rutin biasa dipejabat. Disebabkan sering mengalami masalah sembelit, kulit kering tak bermaya, msred mesti banyak minum air kosong, preferably air suam.

Ini adalah botol air msred di pejabat berukuran 1 litre.



Setiap hari msred akan habiskan dua litre air kosong di pejabat, bersamaan 2 kali penuhkan botol air msred dan habiskan airnya.

Banyak kebaikan minum air kosong ni, especially air suam. Boleh buang toksin salah satu punca kulit kurang cun dan jerawat. Boleh mengurangkan masalah sembelit. Boleh kurangkan pengambilan gula sebab kalau kita banyak minum air kosong, kita akan kuangkan minum air manis. Boleh jimatkan kos makan kat luar kalau rajin bawa bekal air kosong dari rumah. Awet muda lagi.

You alls minum air kosong berapa litre sehari?

- Posted using BlogPress from my iPad

12 comments:

˩α∂ʏвιя∂ℓʋʌѲиɛ ακα ΔиɢɛℓιЯα ʝѲℓιɛ said...

oke minum banyak kalau duduk dalam aircorn tp kita minum tak sampai setengah cawan je hehe..kalau air manis byk

Munna said...

sy kalau kt kdai je minum air manis...kalau kt umah n ofis prefer air kosong je...huhu kshtn kena jga kan kan kan

btw, slmt hari raya msred, bru ada ksmpatan nk jengah blog kwn2

aimie amalina said...

betol2 tu kak..
amalkan mnum air masak byk2
elok sebenanye
diet yg baek juga
heee

p/s: elok utk owg ulser cam sy jugak..heeee

mizzkechique said...

MK minum 1liter lbh.. tu pun asek g toilet je.. haha

cik fadh said...

cik fadh bawak botol air gak g opis tp 500ml jer . tu pown tataw la nape susah sgt nk abis . hehe

Nizam Ijam said...

saya malas nak bawak..hehe

cik gege said...

kdg2 dlm sehari terlupa nk minum air msk. sbb x bwk bekal air ke pejabat. balik rumah da pk nk tdo je...hihi

anismelon said...

heee..anis ikut suka..haus minum lebih..tak haus..hurmmm..xminum kot..heeee..

rara pinkmafia said...

saye pon ada,tp sllu 1liter tak habe pon kak.heheh

Anum said...

ala kecik je botol airnya
kena tukar botol air besar nie

Redbloodsnow said...

bgs lah ms.red leh habiskan 2 litter air kosong. zie ni jenis liat nk habiskan air kosong taw. secawan belum tentu habis if tak bebetul haus...hehe

siti kektus said...

lepas raya ni kita berazam nak minum 3 liter. kununnya lah. tapi seliter pon tak sampai sehari. hehe ;p

Copyright © msredcheesecake l Design by DayangDeno