September 24, 2011

RESEPI MILO AIS TABUR

Salam you alls,

Hari sabtu ni hari bersama si kecik kiut bertiga. Buat apa-apa pun dengan dia orang. Seronok ada anak ni. Penghibur hati, pengubat luka.

Dah lama tak buat milo tabur. Tiba-tiba rasa nak buatkan untuk si kecik kiut Iffan dan Ian. 

1. Mula-mula. msred masukkan satu sachet Milo Sejuk dalam cawan milo ni. Kalau pakai cawan yang lain yang besar size nya jangan letak air banyak. Nanti tak manis, tak best.


2. Lepas tu isi air sejuk setengah cawan, letak ais 4 5 ketul. Kalau nak buat blended, blend lah milo dan ais ni. Kalau tak nak biar aje macam ni.


3. Lapas tu taburlah milo sebanyak mana yang you alls suka. Untuk cawan size ni msred letak 2 sudu besar je. Lepas tu msred taburkan sedikit creamer. Ini optional untuk orang yang suka creamer je.

Lepas tu, baca bismillahirrahmanirrahim. Minum dengan sopan, jangan gelojoh. Nikmatilah kesedapan rasa coklatnya. Dah habis minum, Alhamdulillah. Dah, pergi basuh cawan.




Note : Si kecik kiut berdua ni berebut nak milo tabur msred. Itu tandanya milo tabur msred sedap. Hheee

28 comments:

fauzi said...

woohaaa..kalau kite yg tue hari-hari minum macam ni, mau kena diabetes huhu

KaK LimAh Si SupiR said...

wahhh sedap nyeeeee ^_^

Sunah Sakura said...

perghh..saja kan msred ni..menggoyahkan selera makan..

Bro ahmad said...

macam ni milo satu tin besar sekejap je habis hohooo..sedap2 hmm

amirnawawi said...

Sedapnyer nih!! LAgi banyak tabur, lagi la best.. lagi byk tabur, lagi cepat la milo habis..ngeh3

Green Apple said...

sedapnya..

ayu zan said...

jap g nak buat la..ehehhee...

MerLe said...

aiiii~ sedap3~ =)

Lia Lomi said...

wah..Lia juga sukakannya.. :)

! AzzaAzman @ Chempaka Sari ! said...

alamak sedap gila... bulan puasa dulu selalu buat.... rasa dia nyaman...

Kalamhati said...

whaaahh!terliur laa misred..huhu

ekabukanmakcikkau. said...

welehhhh kacang je tuhhh. tapi boleh tak bagi milo sejuk tu se , maleh ah nak beli heheh

Ct Aja said...

sedapnye... saye suka milo, kena balik buat!!!! hiihiihii

Faaein Talip Roy said...

Milo.. feberet sy sejak kecik tu.. seronoklah ada anak.. nak kawen cepat2.. nak ada anak jugak.. hehe..

Yatie Awang said...

ini kalau bidak2 memang suka ni...nak2 kalau tengah haus...eeemmmm....

Aesya Zealous said...

sedappp tp xleh buat hari2..mau kencing manis cmni..haha

Rtp Farra Arisha said...

sedapnya..slurrppp :)

..cik gugu.. said...

gugu suka milo tabur~~~ like3..

Zul Fattah said...

bestnye.. tak pernah lg minum milo cam ni.. huwaa..

Liya Laa said...

Ya Allah..ini sungguh menduga keimanan..sedapnye =)

syaidatie nurdilla said...

Sedap Nyer.. lama tak minum milo tabur kaww.. Slurpppp..

K O R I E said...

buat dkt korie jugak ;p !
mst sgt best!

Ezad Skytech said...

hee..macam sedap je..ni yang nak g buat ni..:D

Mama Kembar 3 said...

macam best je nih... dah lama tak minum milo, harus try nih

anisalya said...

milo tu memang sedap. hahaha...

IntaNBerliaN said...

wah.. mmg nmpak sdap giler ni.. boleh try ni... hihiii

msredcheesecake said...

the best la.... tapi takleh buat selalu

~iz~ said...

ni bukan budak2 jer suka..mak budak pn x tahan ooo..haha

Copyright © msredcheesecake l Design by DayangDeno