September 04, 2011

RAMADHAN TURUN, SYAWAL NAIK

Salam you alls,

Ramadhan tahun ini sedikit memenatkan pada msred. Tak tahu kenapa terasa penat sangat setiap hari lepas balik kerja. Hari cuti pun terasa penat je. Tanda penuaankah? Hheee....

Ramadhan yang baru lepas ini, msred mengalami penurunan berat badan sebanyak 3 kg. Tak pernah terjadi dalam hidup msred masa bulan Ramadhan mengalami pengurangan berat badan. Ini pertama kali. Terkejut jugak.

Tapi, hari ini baru 6 Syawal, berat badan sudah mengalami peningkatan semula sebanyak 2 kg. Tak lama lagi naik kepada 3 kg. Maka berat badan asal akan dicapai semula. Hampeh....



Tak ada maknanya berat turun Ramadhan hari itu, sebab dalam hati msred sudah terasa Syawal nanti pasti akan naik semula memandangkan tabiat msred yang selalu pantang bila bulan Syawal. Pantang nampak lemang rendang, dengan tak malunya akan terus telan. So, the end of Syawal nanti, pasti msred akan jadi chomel balik.

Berapa ramai diantara you alls yang berjaya menurunkan berat badan bulan Syawal ni?

- Posted using BlogPress from my iPad

7 comments:

~iz~ said...

ushh..sama la kita..keje ashik nk makan jer...hehee

sah2 berat dh naik ni...:)

Mr.Baiz said...

saya dah kurus keding ni

Lieyda said...

nt nk timbang kt hospital esok.nt lida update kat akak k haha

Aishah Amira said...

Myra tak pernah berjaya turunkan berat badan time ramadhan mahu pun syawal . sad :(

LOL

hahhaha .

aizamia3 said...

bulan puasa turun hampir 5 kg.. lepas raya.. tak turun dah.. terus naik dan naik sampai tahun depan.. hikhikhik..

Cik Asma BLuppy said...

sy mkin tembam.. gagaga

msredcheesecake said...

iz, diet time syawal, fail...

mr baiz, pe rahsia? hheee

lieyda mmg da kurus kan...

aishah, lol....kebanyakn org camtu la...

aizamia, cam situasi msred je...hik hik

asma, tak nampak cam tembam pon...

Copyright © msredcheesecake l Design by DayangDeno