September 12, 2011

MACAMANA NAK ELAK GODAAN

Salam you alls,

Musim hujan memang best kalau layan tidur. Asal nampak langit kat luar mendung je, mata mula pakat-pakat nak layan ngantuk, kepala mula terbayang tilam yang empuk dan fizikal mula jadi malas nak berfungsi.

Kalau memang takde kerja nak buat, bolehlah kita cari tilam dan terus landing. Tapi kalau time ada kerja yang nak buat, macamana nak menahan godaan hati yang ashik nak mengajak kaki melangkah ke katil?

1. Letaklah kaca, duri, dawai dan segala macam benda yang tajam dan boleh menimbulkan rasa sakit bila terkena badan kita.

2. Order mekdi delivery. Sementara tunggu mekdi sampai, siapkan kerja yang kita kena siapkan tu. Kalau mekdi dah sampai kerja tak siap lagi takpe. Berhenti dulu lepas habis makan sambung buat kerja balik. Tidur lepas makan boleh mengundang obesiti.

3. Rasuah diri sendiri dengan berjanji akan membelikan shawl baru yang dah lama kita usha untuk diri kita sendiri kalau berjaya siapkan kerja yang sepatutnya kita siapkan.

4. Cakap dengan diri sendiri, kalau nak kawen cepat kenalah belajar jadi matang tidak menangguhkan kerja hanya untuk tidur, kenalah bersedia dari sekarang untuk menjadi isteri yang baik bila kawen nanti.

Macamana you alls elakkan godaan tidur bila hari sejuk sebab kat luar hujan?

- Posted using BlogPress from my iPad

9 comments:

sobri yaacob said...

wah... tip yg sngat bgus nak elak mlas..

kalu saya nak elak mlas.. snang je pkir jgnla mlas.. nanti mesti x mlas pnya :)

~iz~ said...

hehe..hebat tip tu...

アヌム ちゃん said...

pasang lagu best2 and dengar smbil tu buat la kerja.heee

K O R I E said...

haha.. iyealah tu.. tip berguna ;]

K O R I E said...

haha.. iyealah tu.. tip berguna ;]

myhatiku said...

Rasuah diri..he..nice tips :)

Rosalia said...

:D like entry ni

iMBobo said...

berdoa supaya tidak malas :)

msredcheesecake said...

Sobri, msred try tips tu, cakap kat diri sendiri jgn malas, tak jalan la...malas gak...hheee

Bobo, doa je tak berapa nak cukup la dgn msred...hhee. Kena paksa...

Copyright © msredcheesecake l Design by DayangDeno