September 29, 2011

LELAKI METROSEXUAL GAY?

Salam you alls,

Kebanyakan perempuan memang mementingkan penampilan dan mahu sentiasa kelihaan menarik. Mengamalkan rutin penjagaan kecantikan sama ada muka atau badan. Sama dengan lelaki metrosexual.

Lelaki metrosexual (LM) mengamalkan cara hidup yang sangat urban. Mementingkan gaya dan penampilan. LM ini suka mengamalkan rutin penjagaan muka dan penjagaan badan. Berbeza dengan lelaki yang lain, mereka amat mementingkan rutin ini dan sanggup berhabis wang ringgit ke pusat facial, gym dan salon rambut.

Golonan LM ini sekarang sudah tidak segan untuk mengaku tabiat mereka yang rajin cuci muka, toner dan melembap muka. Kalau dulu mereka malu nak mengaku sebab akan di cop lelaki lembut dan bukan lelaki sejati. Ada juga yang menganggap mereka lelaki gay.



Lelaki metrosexual bukan gay. Mereka mempunyai kecenderungan sex ang normal sama seperti lelaki lain. Mungkin kerana tabiat mereka yang selalu menjaga penampilan dan gaya penampilan mereka yang dikatakan serupa dengan penampilan golonan lelaki gay.

Lelaki metrosexual juga bukan lelaki lembut atau tak macho. Mereka cuma gemar menjaga penampilan dan amat suka melaram macam perempuan ang suka melaram. Itu bukan bermakna mereka lelaki lembut. Mereka sama gagah macam lelaki lain.

You alls kisah ke kalau boyfriend you all lagi rajin cuci muka dari you alls? Kisah ke kalau boyfriend you alls metrosexsual? Msred tak kisah kalau mr bf lagi rajin cuci mua dari msred.

Note : Ada segelintir lelaki metrosexual yang gay, tapi bukan semua.

- Posted using BlogPress from my iPad

14 comments:

TwIstiEs*meSti Mau* said...

ish2....nasib baik sy lelaki macho....haha

Aziela said...

Tak kisah.. siap paksa lagi hubby buat facial sesama

EyqaLuvender said...

errr,sy ta kesah kot LM ni...
p'watakn mereka yg mcm tu ta smstynye mereka gay...

aleen aiden said...

alin kesah juga klo bf alin sebuk nk g facial bagai.alin sndiri pun xbuat.xpayahla nak lebih2 kan.hahah

siti kektus said...

Suka lelaki metroseksual tp tak gay. Lw gay, tak suka. HahaSuka lelaki metroseksual tp tak gay. Lw gay, tak suka. Haha

aimie amalina said...

heeeee
suke lelaki yg jage kebersihan
bukan lelaki yg gay
heeeee

Areliff said...

kang kotor awek lari ler ;)

Rawlins Ichigo Takashi Lutz said...

Kalau LM bukan gay..adakah gay itu LM?
hik hik hik
saja kacau msredcheesecake...
Selamat petang

aizamia3 said...

janji pandai jaga kebersihan diri.. itu paling penting bagi ai..

KaK LimAh Si SupiR said...

hew2..xkesah kottt :P

Faaein Talip Roy said...

suke je tengok lelaki yang jaga keterampilan diri dia.. ^^,

msredcheesecake said...

aziela, i like...hhee

mimie, lelaki bersih barulah wangi...

ials, kebnyakan gay LM...

anismelon said...

xkisah asal kan lelaki sejati..weeee..kang tak jge muka berminyak..sememeh kite segan pulak..weee

~iz~ said...

suka kalau lelaki begini...sentisa menjaga penampilan..:)

Copyright © msredcheesecake l Design by DayangDeno