September 15, 2011

LEBIH TAKUT SAMAN DARI KEMALANGAN

Salam you alls,

Baru-baru ini, Ops Sikap ke 24 dikatakan gagal mengawal jumlah kemalangan dengan lebih efektif dikatakan berpunca cari cara polis menangani masalah ini dengan hanya memerhati dan mengawal lalulintas dan tidak menahan dan mengeluarkan saman kepada pesalah jalanraya.

Bila polis mengambil pendekatan menahan dan mengeluarkan saman, pengguna jalanraya dikatakan lebih berhemah kerana takut kena saman.

Kebanyakan pemandu akan lebih takutkan saman daripada kemalangan. Kalau kita cakap kat driver roadblock kat depan pandai pulak bawa kereta perlahan-lahan dan berhemah. Cuba kalau kita cakap bawaklah kereta perlahan-lahan nanti karang kalau laju sangat accident pulak. Driver mesti tak nak dengar dan tak nak layan. Tetap bawa laju.

Kenapalah agaknya mereka-mereka ini lebih takutkan saman dari kemalangan? Konfius betul.

Note : Msred takut dua-dua. Kemalangan tak nak saman pun tak nak. Itu sebab msred drive berhemah je.


- Posted using BlogPress from my iPad

6 comments:

♥Lady Ainaa♥ said...

Agak la...dorg nmpk sgt lebih syg an duit dri nyawa sendri..huhuhuhu..nic entry sis

Anum said...

anum takut dua2 sekali

NM02 said...

aku pun... dua2 aku seriau.. minta jauh

fauzi said...

bila tangan memegang stereng.......

Miss A said...

hehe,sye tak bwek keta,so i dunno lah perasaan mcm ini.hihi

mizzkechique said...

sm la.. MK pun berhemah gak..hehe

Copyright © msredcheesecake l Design by DayangDeno