September 19, 2011

KELEBIHAN HARI ISNIN, SAYA SUKA KAMU SUKA TAK?

Salam you alls,

Salam Isnin kawan-kawan. Sekarang ini mulut sedang tersenyum atau muka sedang berkerut? Monday blues? Jangan layan sangat.

Sejak dari dulu zaman sekolah, asal pagi Isnini sahaja kawan-kawan punya muka mesti serius saje, tiada senyuman. Semua buat muka tak ade mood nak pergi kelas atau nak pergi kerja.

Msred? Mesti lah lain dari yang lain. Msred suka hari Isnin. Sebab batery dah fully recharge. Weekend dah ada masa untuk rehat, bersantai di rumah, jalan-jalan. So, pagi Isnin msred punya mood mesti ok. Ceria saje. Kadang-kadang tu siap menyakat kawan-kawan yang muka macam nak tidur tu.

Hari Isnin ini istimewa. Sebab apa? Kita boleh buat puasa sunat. Jom kita lihat kelebihan puasa hari Isnin. Source

PUASA PADA HARI ISNIN

Dalil Abu Hurairah,katanya Rasulullah SAW bersabda yang bermaksud : "Dibentangkan amal pada hari Isnin dan Khamis.Aku suka amal ku dibentangkan ketika aku sedang berpuasa," (HR al -Tirmizi)

Amal ibadat yang dikerjakan manusia akan diserahkan kepada Allah pada Hari Isnin dan Khamis.Ini bermaksud pada setiap hari Isnin Dibentangkan atau diserahkan kepada Allah segala amal-amal yang di kerjakan hampir setiap minggu.
Rasulullah pada hari penyerahan amal itu,Baginda dalam keadaan berpuasa.Rasulullah SAW sangat mementingkan puasa pada hari Isnin.Allah SWT memberikan hari Isnin kepada Nabi Muhammad SAW dan kepada 60 nabi-nabi diutus bersamanya

Note : Msred puasa enam hari ini, insyaAllah.

- Posted using BlogPress from my iPad

8 comments:

farahin nasir said...

selamat berpuase.. :)

_________________________
I have added cool emoticons to this message.
To see them go to http://x.exps.me?8063984d10017653411213218d3ed938

nurfauzi said...

saya suka dan bersyukur...kerana masih lagi hidup....

PinKy MoMMa said...

slamat berpuasa sunat dear ;)

Cik Asma BLuppy said...

selamat berpuasa ye..

saya pom puasa jugak ari ni. puasa ganti..eheheh

aimie amalina said...

waaaa
bgus la akak ni
hehehehe...kene contohi jek..,kalo senin tu ase malaaasss je
hehehe
jommmm poseee!

Anum said...

SELAMAT BERPUASA SUNAT

KaK LimAh Si SupiR said...

huhu..slmt berpuase ^_^

msredcheesecake said...

tengs kawan2... heee

Copyright © msredcheesecake l Design by DayangDeno