September 29, 2011

BENCI DAN DIBENCI

Salam you alls,

Masa sekolah dulu, apa subjek kegemaran you alls? Subjek yang paling tak best pulak?

Msred tak suka matematik. Tak suka nombor dan tak suka formula. Msred tak bodoh matematik, selalu dapat keputusan baik sampailah masa di universiti pun keputusan paper finance baik.

Cuma bila kena study matematik, kena bermain dengan nombor tu memang tak best. Bosan dan bosan. Benci pun ada. Bila tengok nombor je mula buat muka. Bila kena buat kerja yang melibatkan nombor je mula rasa malas. Sampaikan masa sekolah bertekad nanti dah kerja nanti tak mahu kerja di jabatan yang melibatkan nombor.

Symptom tak ngam dengan nombor yang msred alami adalah kepala hotak msred ni memang payahlah nak hafal nombor telefon penting. Nombor telefon boyfriend pun ambil masa yang lama nak hafal. Nombor telefon sendiri pun masa baru beli memang lama lah nak hafal. Nombor plat kereta boyfriend lambat nak hafal. Nombor kereta sendiri pun lambat hafal. Asalan kena hafal nombor lembap je kepala hotak msred ni. Bila tengok nombor je stress.



I hate numbers and numbers hate me.

Bukan msred je tak ngam dengan nombor. Nombor pun tak suka dengan msred. Nombor-nomor penting susah sangat nak melekat dalam kepala hotak. Selalu je dia hilang. Stress.

Tapi yang kelakarnya, punyalah tak suka nombor dan tak suka kerja-kerja yang melibatkan nombor, sekarang ni bila dah kerja, hari-hari main dengan nombor. Tak boleh lari. Msred kerja di Statistic Department. Hari-hari jumpa nombor banyak tak hengat. Hadap jelah. Padan muka msred.


- Posted using BlogPress from my iPad

20 comments:

Miss Nadya said...

nad suka matematik..mata pelajaran paling nad tak berapa nak suka sebab tak pandai ialah sejarah..:)

Nad nak says thanks kat ms red.dan nad dah wat entry untuk ms red..baca tau..

Bloglist Penghargaan Buat Anda ツ

teha said...

math bestt , +math xbest ! hahaha !

Faaein Talip Roy said...

bila benda yang kita tak suka.. itulah yang lekat dekat kita.. hehehe.. ^^,

yana,, said...

plg suka maths and phy,, tp xthu laa knape sbjek ni xske kt sy,,
plg bnci sejarah! mengantuk,, tp xthu laa knape sbjek ni jgk yg plg mlekat smpai habis spm,,,
konklusinya,, bnci laa semua sbjek,, heheh

MISS LUVENDER said...

iqa ta suke nombor...tp iqa amek cos akaun..cmne tuh???
*menyesal!

KaK LimAh Si SupiR said...

ehehe..limah ske num ^_^

*minat stats :)

Kalamhati said...

kitaaaa serupaaaaa..ekeke KH mmg bengap ngan nombor2 nih

msredcheesecake said...

faaein, haha... selalunya cam tu la...

yana, hati tamo pulak benci sumer subjek...

kh. hhhaaaa

nuyui a.k.a miss YUI said...

org kata benci2 t dapat kat kt gak..hehe..

p/s: ala sis,sy beli time ada promotion gtu..lau sje nak beli brg simply siti tu,tak dapatla..heheh.

Lia Lomi said...

suka math, tak suka ad math..cane tu??

Eera Shera said...

same la kite..x berapa suka la. kalau senang suka la, kalau susah nyampah nk buat..huhu

Bro ahmad said...

buat pening je mate ni..bro fail mate huuu..sedih kan2

H.J said...

tak suka dengan subjek bahasa melayu..haha

~iz~ said...

iz paling suka la pulak subjek mate ni..minat sesangat..:)

~iz~ said...

paling x suka jawi kot..satu apa pn iz x faham...huhu

Ezad Skytech said...

lagi prefer math dari subjek yang kena banyak baca ni..hee~

iMBobo said...

haha susah ke msred hafal no hp dulu?hehe

fazrulnoor said...

betul, x suke subjek math..tp ok je subj lain yang guna simple math..subj plg x suke..kimia!!!!

rara pinkmafia said...

hehehehhe yeke sis,sabo jelah eh.tp rara suke math.math best.

aimie amalina said...

hehehhee
bile x suke sesuatu tu
yg x suke tulah yg akan jadi rapat dlm hidup kite kan kak
heeee
mimi pulak suke nomborrr
hehe
maleh apal2 ni
suke kire2
heee
akak amik finance ye dulu?

Copyright © msredcheesecake l Design by DayangDeno