September 12, 2011

BAJU BUSUK

Salam you alls,

Sekarang ni baru nak masuk musim hujan. Dah berapa hari dah ashik hujan je kat Shah Alam ni. Memang best kalau dapat layan nafsu nak tidur time hujan ni. Rasa tilam dan bantal enak je di peluk dan digomol. Tak ngantuk pun mata boleh jadi ngantuk.

Hujan itu rahmat. Syukur alhamdulillah. Banyak kebaikan yang kita dapat bila hujan turun. Negara yang kurang hujan tu memang azablah nak menahan panas, bekalan air bersih pun kurang. Nasib baik Malaysia tak hadapi masalah kekurangan air yang kronik.

Tapi satu masalah bila hujan ni, baju basuh yang disidai lambat kering. Kadang-kadang jadi masam. Baju t shirt yang tebal-tebal tu lambat kering dan selalu ada bau yang kurang menyenangkan.

Kadang-kadang, baju lembab yang ada bau ni msred basuh balik. Kalau sembur minyak wangi pun bau tak hilang. Memang memenatkan sikit kena basuh baju 2 3 kali tapi tak pe. Sanggup sebab tak mau pakai baju ada bau kurang menyenangkan.

You alls yang hadapi masalah ni selalunya buat apa yea nak menghilangkan bau tak sedap ni?


- Posted using BlogPress from my iPad

7 comments:

kotak bulat said...

tol.. bj jd berbaau la kak

siti kektus said...

kalau rajin kite basuh lah. kalau tak, tak rajin, tak lah. hehehe

Zul Fattah said...

erm.. saya lepas pakai terus basuh.. dan mesti kering r.. haha.. lelaki biase r

SHEHAN ISMAIL said...

gunakan daia.. heee.. cm iklan plak... jemur dlm umah pn x busuk.. ala kak.. sy guna sabun dynamo, pstu make sure renggang2 masa sidai, letak bawah kipas kuat2. oh ya.. jgn lupa ltk softlan atau apa2 pewangi tu. sy guna yg maroon tu. nm pa ntah. yg mcm perfume tuh.. mmg sdp je bau.

~iz~ said...

buat dek jer..terus lipat..hehe

msredcheesecake said...

Shehan, kalau baju sikit boleh la sidai renggang2. Ni msred sekali basuh dua round, untuk lima org. Tak muat tempat sidai tu nak renggang2. Pernah pakai softner, tapi kalau lembab bau wangi campur bau masam...hahaaa...

Iz, hahaa... I like....

fauzi said...

jemur bawah kipas, anginkan. sembur febreeze...wangi..
tapi kalau busuk benar, basuhlah semula

Copyright © msredcheesecake l Design by DayangDeno