August 23, 2011

YOU ALLS NAIK KE TURUN?

Salam you alls,

Semalam masa keluar berbuka dengan mr bf dan si kecik kiut Iffan dan Ian, msred terasa seluar jeans yang msred pakai macam dah longgar. Tapi msred ignore je sebab seumur hidup msred tak pernah di bulan ramadhan berat badan msred turun. Naik ada lah.

Tapi tadi lepas sahur, entah kenapa tergerak hati nak timbang berat badan (kat rumah msred ada timbang). Turun 2 kg la. Mula-mula tak percaya, msred godek-godek timbang tu mana tau scale dia lari ke. Elok je. Betul lah tu msred dah kurang 3 kg berat badan yang montel ni. Hhahaaa.... 

Kelakar pun ada. Macamana lah boleh turun berat badan ni walhal time berbuka selalu melantak tak hengat dunia. Agaknya sebab msred memang amalakan minum banyak plain water dan banyak makan buah sebelum makan nasi waktu berbuka dan sahur. 

Tapi sepanjang Ramadhan kali ni, msred memang rasa penat sangat. Kat ofis project baru dah start. uper busy. Dah dua kali sabtu msred kena kerja full day, 8-5. Ahad pulak berkemas kat rumah nak raya ni. Super penat. Mungkin tu jugak salah satu sebab kenapa berat badan msred turun sikit.

You alls naik ke turun?

13 comments:

^^nu[dd]yra^^ said...

berat badan sy turunnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn...jd sy sgt suka ;)

BeloG MTT said...

Gggrrrr ~ Badan MTT sebelum puasa agak naik mendadak,masa puasa ni turun sikit la tapi still agak tembam.. :(

Anum said...

anum turun

Cik Muda Sae said...

nak turun...!!! tapi idok nyewwwww pernah turun....arghhhhh....geram la msred..~

Iffah Afeefah said...

tak turun tak naik

sme je hahaha

mizzkechique said...

brt bdn turun.. tak suke.. kurus melidi bertambah melidinya..

MARIA LIZA said...

wajib turun tapi 2kg..dah tinggal 44kg..hubby suruh naikkan sikit...

LINDAHERY said...

turun... :(
tak sukaaa

Bui Junaidi said...

bui turun 3 kg...yeyeyeye..hahahaha

kocix! said...

untunglaaa dah kurus..heheh

kesihatan jage cik msred.agaknye keje berat sgt tu yg kurus tu..

.izzati liyana. said...

tahun ni tak tahu. belum timbang lagi. tapi tak pernah pulak naik. selalu turun jeh. ;)

anismelon said...

anis..berat je turun..badan tak turun turun pon..sob sob..

msredcheesecake said...

yang suka berat badan turun tu, raya nanti jgn makan tak hengat pulak...

yang tak suka sebab jadi bertambah melidi tu, raya nanti naik kot...hheee

apa2 pun yg penting sihat...

Copyright © msredcheesecake l Design by DayangDeno