August 30, 2011

UCAPAN SELAMAT HARI RAYA UNTUK KAWAN-KAWAN

*STICKY POST*


Salam you alls,

Sudah 26 hari puasa. Lagi berapa hari nak raya. Seronok tengok kawan-kawan dah mula bersedia nak balik kampung. Ada yang drive sendiri. Ada yang naik public transport. Tak kisahlah cara apa kita guna nak balik kampung, keselamatan diri kena jaga.

Bagi yang drive sendiri, keselamatan orang yang pulang dengan kita tu pun kita kena ingat. Jadilah pemandu yang berhemah. Jangan ikut kata hati, amarah kena kawal. Jangan jadi orang pentingkan diri sendiri. Cuba berbuat baik dengan pemandu lain. Kalau dia bala baik, kita terima. Kalau dia tak balas atau balas tak berapa baik, kita tak rugi. Banyak kita dapat.

Bagi yang naik public transport, jangan lupa keselamatan diri. Hati-hati dengan manusia yang berniat tak baik. Jangan mudah percaya strangers. Jangan tidur mati nanti kena rompak pun tak sedar. Doa jangan lupa. Msred doakan semuga selamat sampai dan dipermudahkan urusan.







Dikesempatan ini msred, mr bf dan si kecik kiut bertiga tu nak mengucapkan Selamat Hari Raya, maaf zahir batin. Semoga kita dapat menikmati Syawal kita dengan cara yang Allah SWT suka. Have fun during raya tapi jangan berlebih sangat. Jangan lupa cium tangan mak abah, suami. 

Boyfriend nak cium tangan jugak ke? Cuba tanya mak abah you alls, boleh ke cium tangan boyfrined? Kalau mak abah kata boleh, silakan. HHeeehhee...




Kalau nak bagi duit raya biar sekadar termampu bukan nak menunjuk-nunjuk siapa bagi lagi banyak. Yang penting ikhlas, baru dapat pahala sebab kita bagi orang happy. Kalau tak ikhlas, tak dapat pahala, duit keluar pulak tu. Rugi. Ikhlas tau bagi duit rayanya.

Sekali lagi, selamat hari raya maaf zahir batin kalau ada terkasar bahasa atau lawak msred. Enjoy your raya.


26 comments:

nelly said...

selamat hari raya!!

aten qylah said...

aten singgah mlm.Selamat Hari raya :).mintak maaf yepp.
http://gulahatiqyla.blogspot.com/2011/08/ucapan-raya-dan-doodle-raya.html

kotak bulat said...

selamt hari raya.. :)

saNah said...

selamat hari ryaaaaaaaaaaaa

saNah said...

selamat hari ryaaaaaaaaaaaa

.izzati liyana. said...

msred, selamat hari raya jugak. mintak maaf andai anda terkasar bahasa. terkutuk dan mengata.

msred pon hati-hati balik kampung okeh.

Farierahasanz said...

selamat hari raya jugak cik kak syg.. =)

K O R I E said...

wah,cayalah ucapan yg penuh berisi..

hehe.. agak2 mak ayah bg ke cium tgn boyfriend?

erm,penat shopping raya hari ni..

ILA HonEyBuNNy said...

selamat hari raya maaf zahir dan batin....;-)

selamat merdeka juga...ehhehe

Cik ika said...

selamat hari raya.... :)

cik pulau said...

selamat hari raya ..
maaf zahir batin...^^,

Cinderella said...

Selamat Hari Raya Msred..!!!!

Sorry dah lame x melawat..da lame x on9...


Harap Msred Dapat beraye dengan happy tahun ni...and 3budak kiut tu dapat duet raye bebanyak hehe

Izyan Masri said...

WAAH.MISRED PON HATI2 RAYA NI.SELAMAT HARI RAYA EYH :D

~RizaL~ said...

selamat hari raya juga.. =)

haha said...

SELAMAT HARI RAYA MSRED :))

myhatiku said...

selamat hari raye sis..:)
take care..duit raye ade tak?he ;p

Pak Pis said...

Selamat Hari Raye Ms Red :) :)

Mr.Thinker@Ali said...

selamat hari raya misred dan juga keluarga. :)

Lieyda said...

slmt hari raya akak ! :)

SuzaDin said...

selamat hari raya maaf zahir dan batin yer !

hira said...

selamat hari raya akak! :D

syafiqahmohamad said...

selamat hari raya maaf zahir dan batin XD

saharinasaharudin said...

selamat hari ry msredcheesecake yg gojess :)

Areliff said...

selamat hari raya misred ;)

fRaMe+LenSeS said...

Assalamualaikum.
Selamat hari raya msred. maaf zhr batin. andai ada salah silap Nadh tersilap kata ka, terlepas cakap ka. maaf sangat ye.. ;)

Saiazuan said...

salam aidilfitri :D

Copyright © msredcheesecake l Design by DayangDeno