August 26, 2011

SELAMAT BERCUTI

Salam you alls,

Mesti ramai diantara you alls yang last day class or last day kerja hari ni kan? Mesti ramai yang dah start cuti raya esok. Mesti seronok kan? Ada yang dah siap packing dah nak balik kampung weekend ni. Ada yang dah beli tiket bas nak balik kampung malam ntt.i jugak. Ada yang dah berjanji dengan kawan sekampung nak car pool balik kampung.

Seronok sungguh.

Msred nak ucapkan selamat bercuti pada you all. Siapa yang balik kampung tu, hati-hati di jalan raya. Buang ego dan baran kalau you all drive sendiri. Make sure tak drive waktu tengah ngantuk atau penat sangat. Jadi pemandu berhemah.

Pada yang naik public transport pun hati-hati juagk. Dont trust strangers tak tentu hala. Hati-hati dengan manusia yang berniat tak baik. Kalau naik bas jangan tidur mati, bahaya. Kita tak tahu niat orang sekeliling kita.

Sebelum mulakan perjalanan, baca doa ni....

Artinya : Dengan nama Allah aku berserah diri kepada Allah (1) dan tiada daya serta kekuatan selain pertolongan Allah(2)


Semoga perjalanan kita dilindungi dari esuatu yang tak elok, inyaAllah.

10 comments:

cik pulau said...

sy tak pyh balik kg sebab memang dah duk kat kampung..

selamat hari raya.^^,

Anum said...

selamat hari raya dan selamat bercuti

mizzkechique said...

selamat bercuti dan selamat hari raya ms.red... =)

rara pinkmafia said...

sis sy amik doa sis tu.doakan perjalanan saye sok lancar ye sis.

anismelon said...

anis last keje rini..yey..cuti seminggu..hehe

:: Mrs.Eady :: said...

selamat hari raya...:)

msredcheesecake said...

Rara, msred doakan selamat perjalanan dan dermudahkan urusan...

Selamat hari raya dan maaf zahir batin semua...

aimie amalina said...

waaaa
moge sumenye balik dgn baek2 belaka ye..=]
wee..kak.maceh dgn doa itu ye =]

KuNanGKuNanG said...

selamat bercuti juga dan selamat hari raya...

msredcheesecake said...

Aimie,sama2...

Kunangkunang, selamat hari raya juga...

Copyright © msredcheesecake l Design by DayangDeno