August 27, 2011

BURUKNYA MAKAN KUEH BATANG BURUK

Salam you alls,

Tau tak kueh apa ni?



Yea betul. Kueh batang buruk. Siapa suka? Msred tak berapa nak suka. Sebab berhabuk sangat.

Saja je nak pesan kat anak dara kalau nak pergi beraya rumah bakal mak mertua, especially yang baru first time tu, kalau bakal mak mertua hidang kueh batang buruk ni jangan makan.

Kenapa?

Bukan tak boleh makan. Makanlah. tapi make sure waktu makan tu jangan bercakap langsuang dan jangan sesekali bukak mulut sampai habis makan kueh batang buruk ni. Takut nanti tersedak ke habis tersembur habuk dia keluar dari mulut. Nanti buat terkejut bakal mak mertua je melihat tahap kesopanan kita. Anak dara makan tersembur-sembur kan buruk. Nanti bakal martua tolak markah baru tau. 

Note : Teringat kali pertama beraya rumah bakal mak mertua. Dengan rakusnya msred makan kueh batang buruk yang dihidangkan walaupun msred tak suka sebenarnya semata-mata nak ambil hati bakal mak mertua bila dia kata kueh tu dia buat sendiri. Sekali......


9 comments:

iyan shazlind said...

hi msred,

tergelak baca entry ni sebab terimagine plak camna kalau tersembur dpn bakal mak mertua...ooo ni la tipsnya eh, kalau gi umah bakal mak mertua kena jugak try suka apa yg dia masak or buat ya...ok noted :)

rara pinkmafia said...

rara kalau mkn mst tersedak2 sbb ada habuk.heheh.

akk mkn slow2 taw.

.izzati liyana. said...

sekali? haha.

saya tak pernah makan. tak suka.

mizzkechique said...

muehe..teringat ms MK makan kueh ni dgn rakusnya, sekali nk buka mulut, tersembur.. adeh la..

kotak bulat said...

kb suka makan...hehehhe... lepas tu mmg sngaja berckp masa makn.. sb nk sembur kat adik.. :P

msredcheesecake said...

iyan, try jgn tak try...hhee

zaty, sekali...hheee

kb, sayang adik kita sembur2kan ye tak..hhee

kocix! said...

haha cik msred jd hipokrit skejap ek!

kocix suke kuih nih ok!

slamat hari rayyeee!!

cik pulau said...

tengah bayangkan misred depan bakal mertua ni..
hehehehe... ^^,

.izzati liyana. said...

sekali tettt. haha.

thanks comment entry saya. saya selalu balas kunjungan. tapi takde entry baru pulak. hehe. mesti busy nak raya kan ni? selamat hari raya. :)

Copyright © msredcheesecake l Design by DayangDeno