August 28, 2011

28 RAMADHAN, MASIH RAMAI YANG BERBUKA DI KOTA

Salam you alls,

Hari yang ke 28 Ramadhan. Msred maih di sini, di kota. Memang beraya kat sini. Bosan kat rumah. Lepas siang daging dan kemas rumah, msred dan family pergilah jejalan ke PKNS Shah Alam. Cengini jam nya lagi. Masih ramai orang. Ingat semua dah balik kampung raya. Rupanya masih ramai kat sini.


Tak jadi pergi PKNS sebab tak de parking. Terus pergi Plaza Shah Alam kat Section 9. Lengang sikit. Tak ramai orang. Shopping sikit-sikit je.



Sebelum tu pergi booking tempat duduk untuk berbuka puasa nanti. Kat Pak Long Kopitiam, Plaza Shah Alam. Baru pukul 5 pm. Sempat lagi tengok-tengok baju, tudung.


Pukul 6.30 pm mak msred and my younger brother sampai. Ni last-last puasa ni belanja mak dan adik msred berbuka. Sampai je kat kedai makan, semuanya dah terhidang. Mengadap makanan selama 10 minit sebelum berbuka. 

Makan untuk 4 orang dewasa dan 2 kanak-kanak RM 98. OK kan harganya. Semua lauk licin tinggal pinggan. Nasi je ada yang tak habis. Sedap jugak, berbaloi dengan harga.

Note : Masih ramai kat sini. Tak tahulah dia orang balik kampung esok ke lepas kerja atau dia orang senasib dengan msred tak de kampung.

4 comments:

Rawlins Ichigo Takashi Lutz said...

Rasanya ramai yang tunggu majikan bg pelepasan balik awal esok kot..
Selamat hari raya

myhatiku said...

wah..bestnye shopping,mkn2..he
dh lame x gi pkns..

msredcheesecake said...

RITL, gaknye...kerja sampai last minute...

myhatiku, best la buka ngan mak...

M Firdaus Mohd said...

rm 98, ok gak tu harganya untuk orang bekerja, untuk student woooo.

Copyright © msredcheesecake l Design by DayangDeno