August 20, 2011

NAMA GLAMOUR, SIAPA YANG BAGI?

Salam you alls,

You alls sape yang ada nick name? Nama manja? Nama glamour? Nama pena? Pada yang ada tu, nama tu siapa yang bagi? Kawan-kawan? Family atau diri sendiri?

Masa sekolah dulu ada lah budak-budak ni menganugerahkan nama glamour kat msred tanpa pengetahuan msred untuk satu tempoh. Msred tahupun sebab ada member bagi tau.

Nak tahu apa dia orang panggil msred?


Ya, betul. Ada ke patut dia orang panggil msred penguin. Entah mana dia orang dapat idea nak panggil msred penguin. Apa pasal la dia orang sama kan msred dengan penguin. Tak best betul.

Kenapa tak best? Sebab msred terasa yang dia orang panggil msred penguin sebab msred jalan macam penguin. Msred je perasan macam tu. Tak tau lah betul ke msred jalan macam penguin. Sebab sebenar sampai sekarang msred tak tahu. Setiap kali ditanya kenapa dia orang panggil msred penguin, dia orang gelak je tak pernah jawab. Hampeh tul.

Nak bagi lagi glamour, ada yang pakai short form lagi panggil msred peng. Nama pendek dari penguin. Kreatif betul dia orang ni kalau part bagi nama glamour kat orang lain. Mula-mula msred bengang jugak sebab terasa dia orang macam ejek msred. Tapi lama-lama, lantak kau lah. Msred layan je. Maka melekatlah nama tu sampai habis SPM.

You alls, kalau nak bagi nama glamour kat orang, hati-hati. Jangan sampai dia kecik hati pulak. Tak baik kan kalau kita buat macam tu kat kawan kita. Mengeratkan silaturahim kan lebih baik dan menyeronokkan dari memutuskan. Kalau rasa kawan kita tu jenis sensitif, tak payahlah bagi dia nama glamour. Merajuk pulak dia nanti. Nak pujuk kena belikan dia coklat pulak.

Nama glamour msred kat ofis, akak. Nama pena, msred. Nama dalam ic, siapa tau?


7 comments:

Iffah Afeefah said...

skng tak mcm penguin da kot

apela dorg ni

ske ati je gelarkan org

abah khalisha said...

Nama glamour abah mcm-mcm ada..masa kat sekolah cikbu panggil nama lain, kalau time masuk U nama lain senior bagi(kuang ajor punya senior),pastu sepupu pun panggil nama lain..kira lain-lain lah nama panggilan.hehehe

Teknik Baru Pemakaian Shawl

Cinderella said...

hehe..cakap pasal penguin ada sorang kawan aini pun kene panggil pengguin...dye bengang je...nama ic nur izzati kot mesred hehe

Abang Stalker said...

hahaha..penguin comel le. :D sy dpt gelaran 'kepala putih'masa kt asrama zmn dlu2. ^^

kotak bulat said...

sb akak comel kot...hhehehe... :)

Jiejah Gorjes said...

nama panggilan masa kecik2 arwah nenek yg bagi sampai la sy x benar kan sapa2 panggil saya nama tu selepas arwah nenek dah tade huhuhu malu ngeeeeee...

msredcheesecake said...

ran, skang ni mama penguin...hhaaa

AK, hheee....glemer gitu.

aini, dia jalan cam penguin ke?hhee

abg stalker, nape gaknye yea...

kb, ye ke? dia org gelak jer....

jiejah, nama apakah itu? hhee

Copyright © msredcheesecake l Design by DayangDeno