August 02, 2011

LELAKI TAK HENSEM KALAU...

Salam you alls,

Dah tengahari ni. Ok tak you alls? Kalau ngantuk, buat poco-poco bagi hilang ngantuk. Atau buat je it up 10 kali bagi rasa ngantuk tu hilang. Kalau tak hilang jugak, cari lah cara lain tapi jangan pegi minum kopi pulak ok.

Asal bulan puasa je mesti ada cerita lelaki-lelaki macho kena naik van mayat sebab kantoi tak puasa. Eee....tak malu ke lelaki-lelaki ini yang selalunya perasan hebat dan macho. Raya nak 5 star puasa tanak 5 star. Tak hensem tau kalau lelaki tak puasa. Hilang hebatnya, hilang macho nye. Dah nampak macam lelaki tak matang.Potong markah ok.

Mengikut pemerhatian msred, lelaki lebih mudah ponteng puasa dari perempuan. Kenapa yea? Kenapa tak puasa? Tak tahan lapar? Tak tahan sebab tak dapat rokok? Atau saje-saje ikut kawan-kawan yang tak puasa. Bukan ke faedah puasa ni banyak. Kenapa tanak ambil faedah yang cuma setahun sekali kita dapat ni? Rugi tau.

Lelaki-lelaki diluar sana, jangan ponteng puasa ok. Lelaki yang rajin puasa ni ohsem dan hensem lagi macho. Perempuan suka lelaki rajin puasa ni, betul tak girlz?

Selamat berpuasa.

16 comments:

LINDAHERY said...

salam ramadhan msred...cite psl xpose ye...ada je sorang kt opis ni xpose..umr nk 40 dh..bakal bkahwin dgn ustazah lg...ya allah..apa nk jadilah..bkn dia keje tgh panas pon...duduk aje kat opis ni..xde kj.. hurmmm nsb bukan laki aku.. huhu

LINDAHERY said...

lain lh kalau dia keje tgh panas, buat keje berat..klu dia xposa pon, kita fham lah kan... ini just lepak kat opis yg ada aircond..

rara pinkmafia said...

akk lame tak nampak.pigi mana?

mizzkechique said...

xpnh nmpk lak org kena angkut naik van mayat ni..hehe

Mr.Thinker@Ali said...

dulu kecik2 x puasa tp x pernah sampai naik van mayat. by the way, lelaki-lelaki yg mudah tidak berpuasa itu adalah kerana lemah keimanan dan ketaqwaananya. :)

Kalamhati said...

Betooooolll chekguuu!hehe

mmg tak macho dan encem org yg tak posa ni..hampes je..hehe

siti kektus said...

sangat tak macho lah msred. buat malu dengan budak darjah satu yg reti puasa. hehe :p

kotak bulat said...

betul.. laki pling susah nk than diri dari merokok..

Tasha said...

lelaki ni lemah bab tahan lapar,tahan sakit..perempuan lagi tabah bab2 cm tu,hehe

msredcheesecake said...

linda, makin tua makin jauh sesat...rugi..

rara, ada...ramadhan je bz sket...hhee

mk, selalu tengok dlm berita je...

mr thinker, right...sape yg rugi?...

kh, buruk kan?hheee

kektus, betul...malu jek...

kb, tu selalu alasan lelaki tak posa...

tasha, i like...pompuan strongger...

Mr.Thinker@Ali said...

kerusgian pada diri sendiri yang pasti. :)

aizamia3 said...

salam ramadhan msred..
tak macho kalau ada lelaki yang gagah perkasa tapi tidak puasa.. kalau perempuan yang lemah boleh puasa tapi nape ada lelaki tidak..

msredcheesecake said...

mr thinker, betul

aizamia, agree...

Ujang9897 said...

so terserlah la gua ni hensem..=)

.izzati liyana. said...

betul..tak puasa sebab geng pon jenis tak puasa. pastu yg ketagih rokok lagi lain.

pernah ternampak satu kereta ni hisap rokok. pdhal tgh puasa. selamba jeh gelak2. dekat traffic light mase tu. tak tahu malu betul. mmg pasti org Islam. kwn sy tnye tak puasa ke. dorg gelak2 je.

msredcheesecake said...

mr ujang, alhamdulillah kalau hensem...hhee

zaty, dah lah tak malu, bangga pulak tu...

Copyright © msredcheesecake l Design by DayangDeno