August 23, 2011

KUEH RAYA YANG PERTAMA

Salam you alls,
Baju raya, kasut raya, handbag raya, beg duit raya, tudung raya meti ramai yang dah beli. Kueh raya dah beli? Dah ada yang dah start makan kueh raya ke?

Semalam msred beli kueh raya ni yang msred dah lupa namanya. Kedai ni kat Kompleks PKNS Shah Alam. Setiap kali lalu kedai ni, bau dia orang bake cookies, muffins memang kasi msred terliur lah. 
Kalau time tak puasa tu msred selalu beli muffin kat kedai ni.Time raya dia orang ada jual 2 3 jenis kueh raya yang mabeles. Kueh raya yang ini menjadi pujaan hati msred. Dah tiga kali raya aidilfitri mred beli kueh raya yang sama di tempat yang sama. Rasa dia sama sedap dengan bau dia. Mabeles.



Oh yea, ni bukan stok raya. Ni stok msred nak makan sekarang ni lepas berbuka. Tak tahan nak tunggu raya sebab sedap sangat kat anak tekak msred ni. Stok raya nanti msred beli lagi yang lain.

7 comments:

˩α∂ʏвιя∂ℓʋʌѲиɛ ακα ΔиɢɛℓιЯα ʝѲℓιɛ said...

hehe..tak sabar nak raya tu mkn biskut raya

cheqna said...

satu hape biskut pun lum ada kat umah cheqna ni..huhuhu

Mr.Thinker@Ali said...

ini namanya sudah beraya dulu. kekek. kat rumah, kuih yg sedap2, mak dah nyorokkan.

LINDAHERY said...

hehe linda pun dh mkn kuih raya smlm...lalaalll ada lah separuh..hahahah

Miss A said...

tadi bru je mkn kueh raye,skunk nmpk lg.hehe bestnye nk raye!

msredcheesecake said...

ladybird, amalan etiap kali puasa..hheee

mr thinker, masa kecik2 dulu pun mak msred wat camtu..hhee

linda, hheee...tak sabar...

miss a, kita sama tak menyempa tunggu raya..

Hidayah Bach said...

hahaha..
dayah tau ini entry tahun lepas..
dayah mmg suka jelajah entry org..
:P

alamak...cerita pasal cookies tu..
details la sikit..
bukan apa..bila baca nih cam best je..
mula la terkenang nih..
achaner....?

tahun nih kalau ada beli buat special entry satu ek...

senang nak pi carik sendiri nanti..!

:D

Copyright © msredcheesecake l Design by DayangDeno