August 21, 2011

DAH SOROK KAN DAH

Salam you alls,

Dah tiga minggu kita puasa. Rutin msred hari-hari balik kerja adalah mengemas toys si kecik kiut bertiga tu yang habis bersepah satu rumah. Lepas tu mesti sapu sampah.

Msred memang selalu sapu sampah kat rumah sebab rumah yang ada baby memang kena make sure tak de sampah. Si kecik kiut Iman yang berumur 11 bulan suka mengutip benda kat lantai masuk mulut. Bahaya.

Lepas dah habis berkemas baru masuk dapur.

First week puasa hari tu tahan lah lagi. Dah masuk minggu ketiga ni msred dah tak larat dah nak mengutip semua toys kecik-kecik yang bersepah satu rumah tu.

Solution. Msred sorok toys yang kecik-kecik tu kat satu tempat yang msred yakin si kecik kiut tu tak kan jumpa. Hahahahaa..... Akan dikeluarkan semula lepas raya nanti.


Yang tinggal toys yang besar-besar je yang tak susah sangat nak kemas. Jahat ke msred? Penat la.


7 comments:

H.J said...

banyaknya toys Iman..haha..main sama2 nga iman ni best jugak..hehe

Iffah Afeefah said...

terbaik haha

elokla simpan

Areliff said...

semua cam pecah2 je :)

myhatiku said...

msred x jahat..msred buat mcmtu sbb msred syng dyorg :)

msredcheesecake said...

hj, nak jadi budak balik ek...hhee

ran, raa bersalah sikit je...hhee

areliff, toy budak lelaki, gitu ler...

myhatiku, memahami lah MH ni...hhee

fRaMe+LenSeS said...

betoi la tu msred. depa bkn tau kan? suma nak masuk mulut ja..

msredcheesecake said...

nadh, tu la pasal....mmg kena sapu hari2...

Copyright © msredcheesecake l Design by DayangDeno