August 05, 2011

AKTIVITI LEPAS SAHUR

Salam you alls,

Tadi sahur ape? Banyak ke makan? Makan buah tak? Buah elok untuk sistem penghadaman.

Aktiviti msred selepas sahur mengikut peringkat kematangan....

Masa tak matang langsung...

7-12 tahun....lepas bangun sahur kerana dipaksa emak, msred terus sambung tidur sampai pukul 7 sebelum sekali lagi terpaksa bangu sebab nak kena siap pergi sekolah.

Masa dah matang sikit tapi berlagak macam tak matang langsung...

13-17 tahun....Lepas melantak waktu sahur, tak boleh tidur sebab perut over kenyang. Main game PS ke komputer ke sampai pukul 7 sebelum kena siap pergi sekolah.

Masa sepatutnya dah matang tapi refuse nak berperangai matang....

18-24 tahun..... Lepas sahur, time ni lah baru sebok nak siapkan assignment atau group project. Semalam sebok pergi Bazaar Ramadhan, berbuka, tengok tv atau layan YM sampai pukul 11 sebelum tidur.

Masa start belajar berperangai matang tapi selalu malas nak matang....

25 tahun- sebelum kawen....Lepas sahur tidur sebelum bangun siap pergi kerja. Tak larat nak buat apa-apa sebab semalam balik kerja lambat, tidur pun lambat sebab online atau layan games sampai pukul 12 - 1 pagi.

Masa dah perasan matang habis...

Bila dah kawen.... Lepas sahur kemas dapur, kemas rumah, urus si budak kecik kiut yang dah ada masa tu sebelum siap pergi kerja. Kalau sempat online, layan jer. Tapi biasanya tak sempat.

You alls buat apa lepas sahur?

10 comments:

nur aisya humaira said...

klu rajin sye ngaji...:)

Liyana Zahim said...

Suwitt.. Heee.. Kalaula dri umo 7 taun de blog kn bes? Errrk~

Khumaera Ismail aka Habibi Hamid said...

lebih kurg aje agenda kita..hehe~

M Firdaus Mohd said...

huish.macam comel je perangai time tu. dari kecil sampai thun lepas, lepas sahur je mesti tidoq.ahah.
sekarang ni, dah pandai control skit tidoq tu. :)
buat kerja..

Mr.Thinker@Ali said...

lepas sahur tunggu azan subuh tok solat. kalau cont tido, pasti x solat.

Abe Goreng said...

Lepas sahur selalunye on9 sampai subuh. then lpas subuh bru tido.:D

UPDATE: Kat Bazar Ramadhan Pun Jadi!!!

.izzati liyana. said...

saya..kalau tak tidur, kemas rumah. lepas tuh boleh relax dan layan blog. hehe. kalau ada cousins ah seronok. layan game ramai-ramai.

pukul 7 baru siap pergi sekolah? lambatnya. saya dulu pukul 7 dah sampai sekolah. pelajar terunggul abad ini lah katakan. :D

mizzkechique said...

pas sahur tdr sbb xtau nk buat apa lg..hahaha

Anum said...

selalunya lepas sahur, anum akan solat, pas tue tido semula, jam 7.15 pg bangun, siap2 pg keja

msredcheesecake said...

aisya, alhamdulillah, terbaik...

liyana, mesti berblog lepas sahur...hhee

maera, sama tapi tak serupa...hheee

firdaus, perut kenyang susah nak tidur...

mr thinker, terbaik...lepas makan mana lalu nak tidur...

AG, kalau ada masa sy online gak...

zaty, akak suka sampai sekolah 5 minit sbl loceng bunyi...hheee...pelajar yg kurang unggul..

mk, kalau hari cuti, lepas relax jap kadang2 tidur gak...

anum, yg penting solat yea kan...

Copyright © msredcheesecake l Design by DayangDeno