August 13, 2011

AKAK TENGAH KERJA, YOU ALLS?

Salam you all, 

Semua orang seronok kan bila weekend tiba. Dari hari Isnin hari tu dah plan nak buat apa weekend ni. Tengok wayang, shopping raya, berbuka besar bersama kawan or keluarga, nak tidur separuh siang, main game......

Seronok je kan?

Msred plan nak bawak si kecik kiut beli baju raya, pas tu boleh buka kat luar. Sekali dengan muka dan mulut manis bos kata..... " Esok saya nak you alls kerja yea. Full 8 to 5. You alls nak cuti raya lama kan, so kena siapkan kerja dulu sebelum cuti panjang. Next Friday pun 8 to 5." 

Damn...ops, puasa. 

Msred pandang budak sebelah, budak sebelah pandang msred. SIGH.


So, sementara you alls seronok-seronok kat mall ke, kat atas katil ke, kat depan tv ke, ingat-ingatlah msred yang sedang bertungkus lumus menyiapkan kerja sebelum nak cuti raya ni. Doakanlah supaya Kerajaan Selangor cepat-cepat masukkan bonus setengah bulan tu supaya bersemangat sikit nak kerja.

10 comments:

mizzkechique said...

haip..ms.red ada teman la.. MK pun keje gak ni...

farahin nasir said...

sy setiap ari keje ha.. starting 15aribulan takley cuti dah.. lagi sedap... tahun nie bju raye tempah online jela.. aduii..

Fad said...

keje2..hehe...msred telah di tag..kih3

Fad said...

ops..lupa letak link..tag kat sini..

http://dilamin.blogspot.com/2011/08/kad-raya-duit-raya-fairus-ibrahim.html

fRaMe+LenSeS said...

Laaa.. shian Msred,,

faLiaa said...

la...sabar ya msred..dugaan tu,msred..sambil2 tu pls like jap pic aliaa ni..plisshh

bace pantunya dulu :)
http://aliaapunyabelog.blogspot.com/2011/08/saya-suka-hari-rayaa.html

fyy mokhtar said...

kak red sygg. sabar tau :)

myhatiku said...

happy working sis..:)
shopping nanti ye..hehe

anismelon said...

ape boleh buat kak..nsib bos anis tak kuarkan arahan mcm toh lg..heeee

eimanhikmah said...

takpe msred...masyukkkkkk

Copyright © msredcheesecake l Design by DayangDeno