August 26, 2011

ADDICTED TO ICE

Salam you alls,

Entah tak tau kenapa msred sejak zaman sekolah rendah lagi suka sangat mengunyah ais. Bukannya ais tu sedap pun, rasa plain water je. Tak de pun rasa vanila coke ke, oren ke, ribena ke. Tapi kalau msred mengunyah ais macam tengah melayan cinggam je. Terasa macam heaven sangat.

Msred ingat makan ais ni ada keburukan je. Rupa-rupanya ada kebaikan jugak. Ni la kebaikan ais ni....


1. Membiasakan diri mengunyah ais akan meningkatkan kecerdasan fikiran dan kepantasan pergerakan.

2. Dapat mengembalikan memori atau sifat pelupa yang keterlaluan.

3. Dapat menguatkan gigi.


Tak tau la macamana aiss boleh meningkatkan kecerdasan fikiran. Patutlah otak msred selalu cerdas je. Ngegegeee....

15 comments:

ken said...

ice for drinks okay, ice for fun tak boleh lah :P

NadiRah said...

ice baik tok gigi ek???
nad gigi senstif ler...huhuhu

Anum said...

hehe
anum memang sakit gigi kalau minum ais

K O R I E said...

huhu.. suka gak kunyah ice ni..
best3..
ada gak kebaikan dia ek.. huhu . bru thu

Iffah Afeefah said...

wah boleh la main kunyah2

sbb gg snstip susa nk kunyah

Lieyda said...

lida pun suka kunyah ice jgk kak. so otak kita sma cerdas la ek? hihi

msredcheesecake said...

Ken, dah addicted susah nak benti...

Nadirah, gg sensitif jgn kunyah ais...geli kang..hhee

Korie, akak pun baru tau...

Lieyda, akak lagi cerdas...hhee

mizzkechique said...

pttla sy cerdas..haha

aizamia3 said...

dulu suka sangat.. sekarang tak minat dah..

msredcheesecake said...

mk, sama cerdas...hhee

aizamia, gigi geli ea? hheee

Miss A said...

hehe,ye ke?klau mcm ni,nak kunyah ice byk2 lah!

Jiejah Gorjes said...

sy x bleh la msred, ngiluuuuu

sharifatul aida said...

Fatul pun suka kunyah ais..kekadang mak marah sebab takut rosak gigi..tapi nak buat cmne,dah tebiat..hahaha

Kakkoii said...

Haaa... Wrong fact yg kat atas tu..

Ais ni sebenarnya membawa lebih keburukan dari kebaikan..

Kebaikan yg die leh bagi ialah sejukkan badan yang panas ^^

msredcheesecake said...

miss a, boleh ke?hheee

fatul, msred pun ngilu tapi layan...

kakkoii, dah lama tahu byk keburukan.tapi aritu terjumpa plak kebaikan dia kat google....hhheeeemacam kelakar pun ada...

Copyright © msredcheesecake l Design by DayangDeno