August 25, 2011

ADAB MEMOTONG KUKU

Salam you alls, 

Sekadar mahu berkongsi. Artikel di cut and paste dari sini.



RASULULLAH S.A.W BERSABDA: YANG ERTINYA:




Barang siapa yang mengerat kukunya pada ;

Hari Sabtu : Nescaya keluar dari dalam tubuhnya ubat dan masuk kepadanya penyakit

Hari Ahad : Nescaya keluar daripadanya kekayaan dan masuk kemiskinan

Hari Isnin : Nescaya keluar daripadanya gila dan masuk sihat

Hari Selasa : Nescaya keluar daripadanya sihat dan masuk penyakit

Hari Rabu : Nescaya keluar daripadanya was-was dan masuk kepadanya kepapaan.

Hari Khamis : Nescaya keluar daripadanya gila dan masuk kepadanya sembuh dari penyakit.

Hari Jumaat : Nescaya keluar dosa-dosanya seperti pada hari dilahirkan oleh ibunya dan masuk kepadanya rahmat daripada Allah Taala.


8 comments:

Kakkoii said...

nice info..

Thx for sharing ^^

.izzati liyana. said...

betul eh ada hari-hari mcm ni? bukan sunat je ke potong hari jumaat? kenapa ada benda tak baik pulak kalau potong hari lain selain isnin, jumaat dan khamis? ustaz ustazah tak pernah cakap pon.

aimie amalina said...

weee
nak kerat kuku rini lah!
hehe
maceh! =]

aizamia3 said...

cara potong kuku tu ingat tapi hari apa selalu terlupa..

K O R I E said...

huhu. korie sbenarnya mls nak buat benda remeh ni tapi kena buat jugak.. hum, bila baca ni semangat sikit nak kerat kuku. thank ya

rara pinkmafia said...

lepas ni nk ikut tips ni =)

anismelon said...

nice info kak..:)

msredcheesecake said...

Ainie, kerat bagi cun...hhee

Aizamia, sama lah kita

Korie, malas potong kuku ke? Hhee

Copyright © msredcheesecake l Design by DayangDeno