July 14, 2011

TAKUT BILA DIA PANGGIL NAMA PENUH

Salam everyone....

Mak msred garang. Masa time sekolah dulu dia garang. Dia ada rotan. Dia tak pernah rotan tapi selalu guna rotan as a warning.... 'Dont make me use this on you.... '

Tanda-tanda mak marah tahap maxima bila dia sebut nama penuh msred siap dengan binti lagi bila dia panggil msred. That's the warning. Habis lah msred. Mak msred tak guna rotan bila marah msred. Psychology. Lagi tensen.

Dia biasanya akan membebel cakap pasal berapa tak bagusnya msred behave that way, the consequences...bla...bla... Sebagai penutup mak akan cakap...

" Nanti mak fikir apa nak buat dengan ko ni. "

Mak msred biarkan msred berteka-teki apakah bentuk hukuman yang bakal msred terima atas kesalahan msred selama 2 hingga 3 hari. Time ni biasanya msred akan behave sebaik mungkin dengan harapan dapat lari dari punishment atau kalau kena punish jugak biarlah yang ringan-ringan jer.

Bila msred dah hampir-hampir nak lupa pasal punishment yang bakal msred terima, mak msred akan bagitau hukuman msred. Biasanya dia akan cakap...

" Tak boleh main komputer seminggu." belum sempat msred membuat rayuan, mak terus meninggalkan msred yang tengah ternganga.

Tak boleh main komputer seminggu? Cer bayangkan apa msred nak buat bila bosan kalau kat komputer ada invisible sign yang tulis, DONT TOUCH THIS.

- Posted using BlogPress from my iPad

14 comments:

mizzkechique said...

huhu..mak MK dulu mrh MK sambil nanges sbb sedey nape MK degil.. lagi psiko..

~syue syada~ said...

guna cara psycho lg menjadi ea? hehe

Cik Ila said...

Takotnye..tp bagus jugak mak garang,anak msti berdisiplin n behave.. ;)

slm perkenalan..jmpe kt innit td..

Anamarza said...

anak saya even sebut nama penuh dia pun, dia tak takut, maybe sebab mama dia tak nampak garang kot

msredcheesecake said...

cik mk...mak kita ni pandai psiko la kan...hheee

cik shue...jadi..nani test ngan anak jadi ke tak...hhee

cik ila...haha...msred takde la berdisiplin sgt

cik anamarza...smala ngan anak msred...hheee...

mizzkechique said...

mak lbh tau isi hati anak..anak buat silap pun dia dh boleh rs...

Anum said...

arrrrrg takotnya

AZTIQAH said...

mcm mak sy lah
tpi ap2 pn ttp syg mak

msredcheesecake said...

cik mk...6 sense mak memang hebat...

cik anom...jgn takut...hheee

cik aztiqah...sayang mak garang msred....

siti kektus said...

kak, mak kite kalau maah kite, dia terus cubit je. sakit~ haha ;p


tapi, buat lagi pastu.

Khumaera Ismail aka Habibi Hamid said...

hahaha~ okla tu tak guna rotan. maera kecik2 dulu slalu sgt kena rotan bab maen parit. T__T

msredcheesecake said...

Cik siti....sape suruh nakal...cubit jer dia ni...hheee

Cik maera....nakal jugak yea dia ni kecik2 ....

Cinderella said...

hehe,,,alooo siannye...mesty rasa sedih jer tgok pc mase tu..hehe..kalau mak aini x kasi duet...=.="..dye taw anak dye mata duitan..hehe

msredcheesecake said...

Cik ainie...mak msred mmg tak kasi duit lebih kat msred.dia bagi cukup2 je.

Copyright © msredcheesecake l Design by DayangDeno