July 26, 2011

SI COMOT BERTUKAR JADI CINDERELLA

Salam you alls,

Sejak umur berapa you all start pandai melaram? Ladies? Sejak umur berapa pandai pakai mekap ke, pakai minyak wangi ke? Waktu sekolah rendah! Sekolah menengah? Tadika?

Msred dulu masa sekolah comot jer. Tak reti dan tak berminat langsung nak melaram. Pegi sekolah, dah tentulah pakai uniform sekolah. Rambut pony tail dengan spek. Memang rupa macam specky nerd. Hahaaa.....nerd tapi belajar tak pandai. Geek la lagi tepat.



Nak tahu sejak bila msred pandai melaram? Kenapa tiba-tiba nak melaram?

Tak yah susah-susah teka lah. Msred kasi tau je terus.

Masa form 5, sweet 17. Dapat boyfriend buat pertama kalinya. Start lah pandai dating. Kita orang satu sekolah, so dating kat sekolah je lah. Mak msred memang amalkan perintah berkurung. Nak keluar dating tengok wayang, jangan harap.

Bila dah ada boyfriend dah pandai dating tetiba rasa minat nak melaram. Bila dating kat sekolah, tak leh la mekap lebih-lebih. Msred cuma pakai faundation jer, Avon, curi pakai mak msred punya. Pakai minyak wangi Body Shop jer, murah masa tu. RM 30 sebotol kecil tu.



Bila dah habis SPM, baru lah ada sedikit kebebasan dari mak msred. Boleh lah dating kat luar. Pandai dah pakai lipstick dan eye shadow. Baju pun dah pandai pakai yang cantik-cantik. Sebelum ada boyfriend, pakai t shirt dan jeans je.

Maka terjadilah transformation. Msred dulu comot dah bertukar jadi comel cam cinderella bila dah ada boyfriend. Kalau sampai sekarang belum ada boyfriend, agaknya sampai sekaranglah msred comot jer.

11 comments:

PinKy MoMMa said...

hehehhe skrg ni mis red dah debommm..gorjes!
cantik bersama mr BF lagi best kan :)

Cik Ila said...

so sweet...! hehe
Cik Ila pulak masa sekolah rendah lg dh cuba2 nak melaram...
abis lipstik emak,make up,eye shadow..semua cik ila pakai..perasan comel kot masa tu...haha..

BeloG MTT said...

Hehehe MTT dari dulu sampai la sekarang tak pandai bermekup..Tepek bedak jela yang mampu.. Hikhik ^^

Perfume masa sekolah rendah lagi dah spray kemain banyak lagi kat baju.. Nngee~ =..=

nuyui a.k.a miss NUSHA said...

ni pon namanya transformer gak kan..hehehe..

dari 5 bntg, 5 bntg yui bg..

tp len org len pndgnnya kan..

t tgkla tau..

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

sy dari kecik dah suka melaram tp takat dalam bilik air jelah..curi² pakai lipstik mak..tp kalau g sekolah mmg comot gila..nerd (sy budak pandai hahaha)..start pakai perfume ms form 5..start pakai lipstik kat luar ms kat universiti..lps tu mulalah melaram sbb ada duit biasiswa kikiki..

Redbloodsnow said...

zie plak start pandai melaram time umur 21 tahun. before this selekeh serabai...hahaha :D

mizzkechique said...

hbs SPM br pndai melaram..haha

Faten Rosli said...

fatin mula nak melaram bila tgk ad org cantik.. rasanya masa form5 gak kot timbul rasa jeles nk cantik jugk..huhu.. ;p

mizzkechique said...

dear..anda ditag.. jgn mrh yer..

http://mizztina.blogspot.com/2011/07/giveaway-cik-dil-kami-nak-banner-flash.html

KuNanGKuNanG said...

sy xpandai melaram ..sampai sekarang cam comot je..keh3...:P

msredcheesecake said...

pinky momma, lebih sgt puji tu...hhee...da malu2 kambing da ni...

cik ila. cik ila mmg comey...

mtt, tepek bedak je pon da gorjes...hheee

nuyui, 5 bintang? hheee...da pasan da ni...

cik betty, kita sama2 nerd...hheee

zie, tengok skang, cun sey...hhee

mk, masa tu da ada duit sendiri kot...hheee

faten, tengok org melaram kita pon nak melaram...hheee

Copyright © msredcheesecake l Design by DayangDeno