July 05, 2011

MERAH BUAT KITA LAPAR

Salam ou alls,

You alls perasan tak kebanyakan Fast Food restaurant dan kedai makan suka guna warna merah dekat business outlet dia orang, kat menu, kat kerusi meja, kat mana-manalah. Pernah terfikir tak kenapa?

Kajian membuktikan warna merah boleh buat kita lapar. Ia ada kena mengena dengan bagaimana merah affects our brain. Red releases endorphins into our system that stimulate appetite. Thats what the sainist said. Tak tahulah betul ke tak.



Selain daripada merah, yellow pun boleh buat kita lapar. Tu lah pasal gaknya restaurant dan fast food terkenal macam Wendy's, Mc Donald, KFC, Birger King, Pizza Hut dan banyak lagi guna warna merah dan kuning dalam logo dia orang.

What do you think? Merah buat you alls rasa lapar ke? Kalau singah blog msred nie you alls rasa lapar ke?

Last but not least, kajian juga mengatakan biru membuatkan kita kurang nafsu nak makan. Good news untuk yang nak berdiet. Kalau rasa nak makan jer tengok warna biru, renung lama-lama sampai rasa nak makan tu hilang.


- Posted using BlogPress from my iPad

12 comments:

kotak bulat said...

kalau rasa nk diet..dtg blog kb..wane biru je.. :P

BeloG MTT said...

Lapar terus masuk blog ni.. =.='

Rai said...

betul lah..bila baca nama msredcheese terus rasa lapar..

KuNanGKuNanG said...

warna merah juga warna yg menarik perhatian kan?

mizzkechique said...

rsnya br pas mkn..dh lpr blik..

Cinderella said...

erm memang rasa lapar pon..hehe..nama msredcheesecake denga pon dah rasa lapa hehe

haha said...

sila datang ke blog haha , conform nafsu makan berhenti serte merta. hehe

kocix! said...

iyeke??
x penah la pulak ase lapor bile tengok kale merah.

msredcheesecake said...

Tatau la msreh wat rasa lapar ke tak sebab msred memang slalurasa lapar...hheee

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

warna oren pon blh buat lapar..sbb tu ruang mkn salu dicat dgn kaler-kaler mcm ni..

Redbloodsnow said...

hahaha..yeahh SETUJUUU!

msredcheesecake said...

Lapar lapar...haha...salahkan warna merah.....

Copyright © msredcheesecake l Design by DayangDeno