July 29, 2011

MEMAKI TAK JADIKAN KITA OHSEM

Salam you alls,

Semalam, lepas Harimau Malaya kalah dengan Singa, banyak betul terjadi aktiviti maki memaki di blog dan di status FB.

Sebaik perlawanan tamat dan sah Harimau Malaya tewas di tangan Singa, Msred yang kecewa terus buat muka merajuk sambil dalam hati.. %^&)*!@, tanda protes dan tak puas hati.Tak rasa besralah pun memaki dalam hati player Singapura yang berjaya menunjukan bakat lakonan yang tinggi.

Tapi bila terbaca status FB dan entry blog yang terang-terang memaki sebab tak puas hati dengan kekalahan Harimau Malaya di tangan Singa Si Actor, tiba-tiba rasa, tak best pun maki orang ni, especially kalau publicly.

Kenapa Msred rasa begitu?

Sebab, msred terfikir, aktiviti memaki manusia lain ni membuatkan kita nampak macam manusia yang tak mempunyai tahap kesabaran yang tinggi, manusia yang suka bertindak ikut kata hati takmau ikut kata akal, tak rasa bersalah mengaibkan orang lain dan diri sendiri dan secara tak langsung kita menggalakkan orang lain turut sama memaki.

Kita tentu tak mau orang tengok sebagai manusia yang mempunyai ciri-ciri di atas kan? Tak ohsem kan?

Mesti ramai yang marah dengan msred kan? Minta maaf yea, bukan mahu mencari musuh, cuma mahu saling mengingati. Msred pernah maki orang jugak masa muda-muda dulu dan msred tak bangga dengan perlakuan msred tu. Kesal, sebab bila fikir balik, msred rasa malu dengan perlakuan tak matang msred tu. 

My frenz, apa yang kita buat, apa yang kita cakap kena berlapik. Jangan sampai bermusuh. Harap tiada sesiapa yang bermusuh dengan msred kerana entry ni. Nak mengingati diri msred jugak.

6 comments:

PinKy MoMMa said...

kita tak kalah tapi seri..
mungkin rezeki tak memihak pada kita..

sekurang kurangnya smalam harimau malaya yg berjuang adalah 100% anak tempatan..

kena bangga yg tu..daripada menjadi pelakon hebak dipadang..huhu kesian ;p

Anum said...

saya setuju
memang x ohsem

anismelon said...

tak bik la maki gitu..org yg main toh ingt dorg tak cube ke..dorg lg la frust kalah..chill la..cube kite kat tempat dorg..haaaa

msredcheesecake said...

pinky momma, terima kekalahn seadanya...

anum, buruk lagi ada...hheee

anis, tak bagus maki org ni....

Hanis MY said...

stuju! tabik sama MRCC...comel pulak nama singkatan ni tapi tuan dia lagi somelll

msredcheesecake said...

hanis,hheee...malu plak rasanye..

Copyright © msredcheesecake l Design by DayangDeno