July 18, 2011

LIFE BLOGGER TAK HAPPENING?

Salam you alls,

Sedang berbual dengan kenalan msred tentang cerita gossip di blog-blog orang kita, orang melayu. Entah kenapa tiba-tiba kenalan msred tu cakap yang penulis blog ni tak ada life. Ashik habiskan masa dengan blog jer.

Msred terdiam seketika. Lepas tu msred tanya kenalan msred,

Dia penulis blog ke? Jawapannya.....tidak.
Selalukah dia baca blog? Jawapannya.....kadang-kadang.
Ada ke kenal mana-mana penulis blog? Jawapannya .....tidak.

Lepas tu msred cuma cakap.... Ya la kot. Penulis blog ni agaknya tak de life. Mengia kan saja kerana tak mahu berbalah.

Maksudnya hidup penulis blog ni cuma sekolah atau kerja, dan blog. Penulis blog ni tak tahu bersosial, tak hangout dengan kawan-kawan.

Tapi dalam hati msred geleng kepala tanda tak setuju.

You alls, betul ke penulis blog ni life nya cuma tertumpu pada blog jer? Macam tak berapa betul je kan? Betul ke?


10 comments:

rara pinkmafia said...

dorg tu tak paham sebenarnya kak.kite aktive blog,but stay ada life.kalau ada kerja,buat kerja yg patut dulu.tp kepala otak ingat blog gak kan.heheeh

mizzkechique said...

tak btl..itu tipu!!! sy msh hang out dgn kwn2.. msh dating..msh luangkn ms dgn family.. tp tetap berblog.. seee

tenteraangin said...

aku admit memang ramai blogger hidup depan lappy je

Rai said...

aku rasa benda ni individu..ada org gila blog, ada org gila game, ada org gila fb..masing2 kena pandai manage masa sendiri.. tak boleh pukul rata kata semua org ada blog takde life..

bagi aku org yg asyik kerja je.. hujung minggu pun kerja..malam pun balik lewat lagii la takde life.. in the end kalau sakit ke apa ke bukan bos yg jaga kita..huhu..

˩α∂ʏвιя∂ℓʋʌѲиɛ ακα ΔиɢɛℓιЯα ʝѲℓιɛ said...

ishk pandai la takde life..oke je takde pun bertapa depan lappy..

msredcheesecake said...

cik rara, betul tu. msred da kawen pon berblog still ada life gi...

cik mk, banyak masa nak bahagi2 kan antara blog n personal life kan...

tentera, tapi raanya golongan tu tak ramai sgt kot...

betul jugak tu cik rai...depends on individu tu sendiri...

msredcheesecake said...

kan cik ladybird...alah tu tanggapan gitu...

Liyana Zahim said...

Tak semua cmtu tp mayb ade.. Sbb blog ni kdg2 ley wat org adicted.. Then die lgsg tanak kuar umah smate2 nk BW n wat new entry.. Hahaha...

Shaherah said...

bg shera ade je life.. tgk lar mcm mne org tu kan.. tp bg shera mmg ade life.. sbb dri life kte lar kte update blog kan.. ^_^

msredcheesecake said...

kan? kalu tak de life susah la nak update blog...

Copyright © msredcheesecake l Design by DayangDeno