July 05, 2011

SISSY KAH LELAKI ITU?

Salam everyone....

Diary. Kebiasaannya kesukaan perempuan. Kebiasaannya kepunyaan perempuan. Kebiasaannya best friend perempuan.

Memang kebiasaannya perempuan yang suka dan rajin tulis diari. Mungkin sebab sifat perempuan suka meluahkan perasaan terpendam pada seseorang atau sesuatu. Kalau tak dapat nak meluahkan perasaan pada seseorang, perempuan akan meluahkan perasaan pada diary.

Kalau kita dengar perempuan tu suka tulis diari, perempuan tu ada diari, kita tak rasa pelik atau terkejut. Tapi kenapa kalau kita dengar mamat tu ada diari, dia rajin tulis diari, kita mesti besarkan mata buat muka terkejut dan cakap lebih kurang gini lah maknanya....

" Ye ke? Tak kan lah. Mana kau tahu? Tak lelaki lah kalau tulis diari." kata perempuan.

" Biar betul. Sissy lah." kata lelaki.



Kenapa ye begitu attitude kita pada mamat yang tulis diari? Bukannya salah pun mamat tu tulis diari. Itu cara dia nak meluahkan perasaan dalam hati. Nak luahkan kat kawan lelaki dia kang, ada sesetengah isu sensitif, takut kena gelak pulak. So mamat tu tulis lah dalam diari. Tak kacau orang pon. Tapi orang masih nak gelakkan dia. Kenapa ek?

Sissy kah lelaki yang tulis diari ni? Sissy kah?



- Posted using BlogPress from my iPad

14 comments:

PinKy MoMMa said...

sama mcm kalau lelaki pakai baju pink..aihh..akan dipandang lain..apa daaa pemikiran kita skrg ni kan..

zaman skrg x kisah pun..asalkan jgn lelaki menukar jantina utk menjadi perempuan sudah lar..tu dah melanggar hukum hakam Islam ;)

teyn teyn said...

biase la laky ade diary ..
mgkn biasanye lelaki yg pendiam kot .. hehe

aizamia3 said...

biru untuk lelaki
pink untuk perempuan

dua warna yang cukup sinonim.. bila perempuan pakai biru dikatakan sweet, lawa tapi bila lelaki pakai pink alahai mesti ada yang pandang semacam.. pink lawa ape.. nak pulak kalau dia putih.. ;)

psstt: sebab ai tak suka biru.. hikhikhik..

siti kektus said...

Hehehe,
kalau laki ad diari, maknany dia rajin menulis la kak, ~

tp mmg jarang la nk jumpe, hehe

Anum said...

zaman sekarang ini x kisah, lelaki suka apa yg perempuan suka gak, asalkan jgn tukar jantina udoh le

Khumaera Ismail aka Habibi Hamid said...

setuju ngan anum! zmn skrg tak kish dah kot.. =)

mintak jasa baek kwn-kwn komen entry nie. maera tgh join contest. mekasih.mmuahhx..

http://mid-sayang.blogspot.com/2011/07/saya-bertudung-dan-saya-sangat-pretty.html

mizzkechique said...

mn ada sissy.. hbs lelaki tulis ksh hidup kt blog tu sissy gak ker? apa la diorg ni.. kesian lelaki.. suke dislhertikan setiap apa yg diorg buat... hehe

Rai said...

macam seorang mamat tu pakai baju melayu warna pink dan berbunga2.. singgah beraya kat rumah jiran.. rupa rupanya baju tu lebih kurang corak dan warnanya dengan langsir jiran..wakaka..

sissy kah dia? hahahaha..

Sunah Sakura said...

ok what lelaki tulis diari.. kalo ikutkan, memang patut diamalkan tulis diari hidup ni sebenarnya.. para ilmuan silam pun semua tulis tentang perjalanan hidup masing2.. :)

anismelon said...

kalo lelaki ade diari..wuuuu..salute lah..susah lelaki nak ade diari..sebab lelkai kan suke bajet macho..

msredcheesecake said...

Ladies,
Kesimpulannya memang tak salah lelaki tulis diary...cuma perspektif masyarakat kita kat lelaki tulis diari ni selalunya tak berapa nak support....tak bagus...biarlah mamat tu nak tulis diari....

kotak bulat said...

kb tak pernah lg jumpe laki tulis diari..tp lntak dia la kan.. hehehe..

P/s: semestinya mesra pengomen.. :)

Cinderella said...

bagus apa lelaki tulis diari..boleh jugak mantapkan cara penulisan diorang sebab selalu kite tengok lelaki ni suka buad math jer..tapi penulisan agak kureng..haaa nila carenye tok diorang mantapkan penulisan diorang dan luahkan isi hati diorang...selalu laki kan suka pendam sebab tu diorang ni panas baran sikit kot =.="

msredcheesecake said...

Cik kb....tulapasal...biar kan je laa....mesra...hhee

Cik ainie...tul gak tu....tulih la bunga2 sket...hhee

Copyright © msredcheesecake l Design by DayangDeno