July 14, 2011

KALAU BOS TAHU KITA TIPU

Hello you alls,

"Do you believe in life after death? " the boss asked one of his employees. "Yes, Sir. " the new recruit replied. "Well, then, that makes everything just fine," the boss went on. "After you left early yesterday to go to your grandmother's funeral, she stopped in to see you"

Hahahaaa......... Tu la. Menipu bos lagi.

Mesti ada diantara you alls yang pernah tipu bos kan?

Nak ponteng waktu pejabat, kata nak keluar sekejap ada urusan kat bank tapi pegi tempat lain.

Pagi sampai ofis lambat, kata traffic jam teruk sebab ada accident teruk, tapi sebenarnya pagi tadi bangun lambat.



Ada yang pernah buat, ada yang tak pernah buat. Pada yang selalu buat tu, fikir-fikirlah. Satu hari nanti mesti bos dapat tahu habit kita tu. Lepas tu, tentu bos dah tak percaya kat kita. Bila kita cakap yang betul, tak tipu pun bos akan ingat kita tipu.

Kalau bos dah tak percaya kat kita, susah tau. Nak settle kan urusan kerja pun susah. Bila kita cakap kita tak dapat siapkan report bulan tu sebab ada ketua jabatan lain tak hantar report kat kita, bos ingat kita tipu, tapi kita tak tak tipu. Bos tetap marah kita. Siapa yang susah? Kita kan.

Peraturan pejabat, kita cubalah patuhi sepenuhnya. Jangan langgar sampai terpaksa tipu bos untuk tutup kesalahan kita. Nanti kita jugak yang susah. Buatlah keputusan yang bijak sebagai tanda kita dah matang. Boleh kan?


- Posted using BlogPress from my iPad

9 comments:

:: Mrs.Eady :: said...

huhuhu...nasib tak pernah buat mcm tu...kalo trbgn lambat mmg ckp direct je dgn bos...ekekeke..

Mr.Thinker@Ali said...

When a liar tell the truth, it is lies anyway. Nothing more, nothing less, people who is pawned by the liar will beware and never ever believe on liar. That's the karma that the liar must accept either it done once or many times. ^^

Anum said...

kalau dapat bos yang ok,alhamdullilah
dapat bos yang x ok , memang kena buat mcm nie
hahaha

zaidah said...

setuju....

msredcheesecake said...

Mrs eady....mesti lagi garang dari bos ni...heee

Mr thinker...once a liar always a liar...in the eyes of other people...

Cik anum....hati2 yea....hheee

Cik zaidah....saya pun setuju...hhee

アヌム ちゃん said...

kalau ada hal mustahak bgtau je bos..dari jadi apa2 nnt susah pulak kan..

Cinderella said...

tak berani nak tipu bos ...takot bos susah nak bagi naik gaji..hehe=.="

yana,, said...

kalau menipu lecturer pulak macammana??

msredcheesecake said...

Cik anum...betul tu...susah la tipu2 ni...

Cik ainie....hhaaaa....gila duit betul ko ni....

Cik yana...sama jer...tamau tipu2...hhee

Copyright © msredcheesecake l Design by DayangDeno