July 04, 2011

KALAU BOLEH FORGIVE AND FORGET MESTI SIMPAN

Salam you alls,

Ingat tak entry pasal apa nak buat kalau si chenta hati curang? Msred tanya readers samada nak buang ke nak simpan si curang ni? Ada yang cakap nak simpan.



Msred sangat kagum pada orang yang boleh terima kembali si chenta hati yang dah curang dengan kita. Susah tau nak terima dan sehidup, mati lain-lain, dengan orang yang dah curang dengan kita. Ada orang yang boleh buat, tapi bukan senang. Seumur hidup kita kena cuba lupakan apa yang dah berlaku, teruskan hidup macam biasa dengan orang yang curang dengan kita tu and buat-buat macam peristiwa hitam tu tak pernah berlaku. Senang ke?

Itu pasal kalau ada yang mampu buat, msred kagum dengan dia. msred harap perkara begitu tak kan berlaku dalam hidup msred. Kalau ditakdirkan berlaku jugak, msred berharap msred cukup kuat nak hadapinya, dapat berfikir dengan waras supaya msred dapat buat keputusan yang terbaik macamana nak teruskan hidup. Samaada masih nak bersama dengan chenta hati yang curang tu atau nak teruskan hidup seorang diri tanpa dia.

Kalau la hati kita ni dengan mudahnya boleh forgive and forget, tentu kita akan terima semula chenta hati kita yang dah pernah curang dengan kita ni kan?

- Posted using BlogPress from my iPad

11 comments:

OhMyLord said...

nesta harap,msred jgnla rasa keperitan cinta..sy pernah merasakannya..

sakit sakit..kalau boleh, byk2 kn berterus terang,selalu tnya dari hati ke hati..ok!

Isteri Encek Bard said...

ieb terus lupakan orang sebegini.. dulu lah

Fad said...

hai..lama ms red xdtg blog fad..hehe...:):)tq

PinKy MoMMa said...

minta simpang jauh2 ;)
smga sentiasa bahagia dengan encit papa..kalau gaduh tu biasala tu lumrah sebuah perhubungan..

tapi jgn la smpai ke peringkat curang2 ni..owh tak suka!

Rai said...

baru smlm terbaca kisah perceraian dalam majalah..definition for forgiveness sangat menarik..

tak ingat exactly ayatnya mcm mana.. tapi lebih kurang mcm dia maafkan ex husband dia sbb dia nak bagi diri dia peluang.. (bukan ex husband dia!) dia da cukup lama simpan kebencian tu..so dia nak lepaskan diri dia sendiri dari kebencian..nice!

Azzah said...

marilah sama-sama kita berdoa moga orang yang kita sayang sentiasa setia dengan kita ye msred

YanaMIB said...

klu pakwe curang bley trime lg..klu somi curang..nauzubillah..mtk simpang beb..nehi~ nehi~

msredcheesecake said...

YOU ALLS,
MINTAK2 JGN LA JADI CENGGINI KAN?ESPCIALLY DGN SUAMI....TAKUT...HHEEE

Sunah Sakura said...

remuk redam hati kalo si dia curang... leh ke terima balik? huhuhu... sedangkan sahabat yang menghancurkan kepercayaan kita pun kita susah nak terima balik, apetah lagi kalo si dia yang istimewa pada kita... erk..

anismelon said...

kalo anis..hurm..anis ingat setiap satu yg berlaku..forgive yes..anis dah forgive..tp forget..tak..bukan sebab marah or ape..tp jadi kan pengajaran..

msredcheesecake said...

Hati dah hancur camane nak lupa? Ye tak? Tuyg buat susah nak terima...

Copyright © msredcheesecake l Design by DayangDeno