July 15, 2011

HABIT DI ATM MACHINE

Salam you alls,

Pagi tadi sedikit busy. Ada appointment klinik nak ambil injection. Kena cucuk kat punggung. Sakit-sakit geli. Lepas tu pegi bank masuk kan duit tabung si kecik kiut bertiga.

Lepas tu pergi keluar duit kat ATM machine. Almost setiap kali keluar duit kat ATM, suka sangat buat dua benda ni, kira habit la. Bad habit? Ye kot. Habit yang tak membawa kebaikan langsung.

First, msred suka tekan butang laju untuk transaction withdraw money. Rasa macam kalau lagi laju tekan button, lagi cepat siap withdraw money, lagi terel la. Kalau ransacion tu ambil masa yang lama nak settle kira tak terel la. Macamlah mesin ATM tu set time berapa lama kita punya transaction dan kalau kita dapat siapkan transaction dalam masa yang paling singkat boleh menang hadiah tiket wayang ke, tiket kapal terbang ke. Tak tahu lah kenapa msred boleh ada habit macam tu.

Second, yang ni rasanya mesti ramai yang suka buat. Almost setiap kali withdraw money, masa nak tengok balance kat slip bank tu, dalam hati mesti cakap..... kalaulah tiba-tiba tengok balance ada RM 18 juta.....

Hahhaaa.....you alls gelak yea? You alls tak pernah berangan cam tu ker? Sekali pun tak pernah? Pernah kan?

12 comments:

Cinderella said...

haha yg kedua tu selalu kot...hehe...kalau boleh nak duet tu berbunge2 jer Msred...hikhikhihk(gelak gedik)($_$)

˩α∂ʏвιя∂ℓʋʌѲиɛ ακα ΔиɢɛℓιЯα ʝѲℓιɛ said...

Heheheh yang ke2 tu kalau jadi beshnyer...dunia ini ana yg punye

rara pinkmafia said...

heheheh rara pon same gak kak.padahal dh tau dh balance.

yana,, said...

gelak sebab tak pernah berangan camgitu,, selalu berangan ada 19 juta jerk,, ~~

yana,, said...
This comment has been removed by a blog administrator.
yana,, said...
This comment has been removed by a blog administrator.
msredcheesecake said...

kita ni sama je...hheee...mata duitan jugakla....

PinKy MoMMa said...

mis red..ai sllu mimpikan 1 juta ada dalam bank..tapi tak pernah ada..adehh berangan je nampaknye ;p

msredcheesecake said...

Sama kita msred dgn dia org kat atas tu...hheee

ken said...

rm18 juta? saya mau lah.. haha :P

Kucing Serius. said...

Ahaha. Takdalah expect 18juta! Cuma expect ada duit yang banyak je asal cukup makan. Hehehe.

Kucing mana ada makan banyak sangat. Huu

msredcheesecake said...

Ken....angan-angan...hheee

Kucing kiut...berangan mesti nak gempak...hheee...tamak...

Copyright © msredcheesecake l Design by DayangDeno