July 29, 2011

DIA PARAH HANYA KERANA DIA WORKAHOLIC

Salam you alls,

Workaholics is a disease. Scary kan? 

Dulu, orang bangga mengaku workaholic. Rajin kerja. Yang paling rajinlah dekat tempat kerja dia. Tapi, kalau virus workaholic ni dah menular dalam diri seeorang tu tampa dapat dikawal lagi, bahaya. Beza workaholic dengan kita yang tak berapa workaholic ni cenggini...

Kita sambil kerja kepala otak tak berenti fikir pasal shopping. Tapi workaholic time dia shopping tak boleh berhenti fikir pasal kerja.

Akibatnya sangat menakutkan. Workaholic ni tak dapat berhenti dari berfikir pasal kerja dia. Tengah makan, mandi, dating, tidur dia asik ingat pasal kerja. Kalau boleh dia tak nak punch out dari kerja dia. Akibat kalau terlampau workaholic ni sangat bahaya. Kita tak kan sangka punya. 

Cuba you alls tengok apa terjadi pada workaholic ni. Kesian. Tak tahan mred tengok. You all tak kesian ke?


6 comments:

Mr.Thinker@Ali said...

Hahahaha~~ Gile gaban punya workaholic. So dangerous saya tengok. Dgn toyanya, si lelaki itu menggenggam tangan si gadis umpama tetikus. LOL!!!

Ia sangat2 parah sudah.

Cinderella said...

haha kelaka la Msred...sian awek dye mesty berbulu jer..hehe
ohooo luper nak cakap Msred sekrang tambah berseri..:)

msredcheesecake said...

mr thinker, kita kalau aik ngan blog je pon leh jadi cam ni...hheee...

ainie, kalau msred blah je...hheee ...msred dari dulu mmg berseri...

kotak bulat said...

hahahha...kecian kat awek dia..!

Mr.Thinker@Ali said...

Haha~ kalau dgn blog, nak panggil macam mana> blogaholic?

msredcheesecake said...

kb, sian kan?

mr thinker, blogaholic la kot...takkan blogacrazy lak...hheee

Copyright © msredcheesecake l Design by DayangDeno