July 17, 2011

BIAR LAKI JE YANG BUAT

Salam you alls,

Tahniah pada msred sebab berjaya mengganti puasa sebanyak 16 hari dengan jayanya. Alhamdulillah. Puasa akan datang bercita-cita nak ganti secepat mungkin, hheee.....azam setiap kali puasa. Tapi setakat ni belum pernah berjaya buat.

Hari tu masa berblogwalking, tak ingat di blog mana ada berbicara pasal isu perempuan kurang pandai dan kurang rajin menjaga kereta mereka.

Msred termasuk dalam golongan perempuan yang kurang rajin nak jaga kereta. Bukan sebab tak sayang kereta. Siapa yang tak sayang kereta, lebih-lebih lagi kalau kereta tu dibeli hasil tumpahan keringat kita sendiri nak mendapatkannya. Mesti sayang. Kalau perempuan lain, ada lah alasan mereka sendiri kalau mereka sedikit malas mahu caring-caring dengan kereta mereka macam mana caringnya lelaki dengan kereta dia orang.

Alasan msred simple je. Kepala msred dah penuh dengan fikiran mengenai mr bf, mengenai si kecik kiut bertiga tu, mengenai rumah tangga, mengenai kerja dan mengenai diri sendiri. Dah takde ruang nak fikir pasal nak jaga kereta pulak. Kalau mr bf malas, msred terpaksalah buat sendiri. Selagi mr bf sudi nak tolong caring-caring kan kereta msred, msred biar dia buat.


Lelaki kan lagi terel buat benda ni, caring-caring kereta ni sampaikan kadang-kadang dia lebih caring kan kereta dari girlfriend dia orang. Hheeehheee....ni berdasarkan pemerhatian msred ok. Ada lelaki, bukan semua yea, yang lebih caring dengan kereta dia orang daipada dengan girlfriend sendiri. Lelaki, nak sangkal ke?

So girls, selalunya kereta you alls jaga sendiri ke atau dengan pertolongan orang lain? Abah ke, boyfriend ke atau hubby ke?

- Posted using BlogPress from my iPad

9 comments:

farahin nasir said...

wat ape ade bf yg suke kete kalo die tak tlg tengokkan..

n wat ape ade bapak kalo tak die tlg ushakan...

tapi ape2 pun, mmg bukan diri sendiri la yg buat.. hahhaa..:)

Jiejah Gorjes said...

16 hari dah abis??? uwaaa saya masih ada baki 4 hari...esok start la masa dah makin suntuk ni huuuu

pena rozie said...

Paling tidak pompuan kene ambik tahu gak.

kaizen said...

kne taw gak sikit2 at least time kecemasan xde la mengelabah n asek pggl tow truck jer... mahal ouh... zaman skang kne la jimat2 yer..

latest entry Isu HANGAT Blogger Minggu NI!!!

NURUL AINI NORAZMAN said...

pmpuan pon kene tau kalau kene time sowang2 nanti xde sapa nk tlong,.hehehe

rara pinkmafia said...

wahhh 16 hari tu.rara sok baru nk start marthon 7hari.hehehe

msredcheesecake said...

cik farahin...kan kan...dia org kan lebih arif...hhee

cik jiejah..ingat msred yg last ganti puasa...ada org tak ganti lagi upanya..hhee

pena rozi...seuju tapi msred selalu malas jer...hheee

mr kaizen....betul kan....

cik nurul...elalu terfikir gitu...

cik rara...cepat, nanti tak sempat...hhee

mizzkechique said...

xde kete, ada skuter je.. tp skuter tu jg sendiri..anta bengkel sendiri..hehehe

msredcheesecake said...

cik mk,
hebat la...tapi kalu jaga sendiri mesti lagi sayang kan?...

Copyright © msredcheesecake l Design by DayangDeno