July 21, 2011

BERISI TU BEST KE?

Salam you alls,

Msred selalu baca tips berblogging dan tips menulis entri. Ramai penulis yang sarankan tulis entri berkualiti, yang ada isi. Ramai yang cakap, apa guna rajin update blog tapi dengan entri yang kosong.

Dilema dibuatnya. Nak tulis entry berisi ke nak tulis entry kosong yang santai. You alls tahulah entry berisi atau kosong tu macamana. Tak perlu msred explain.

Pada msred, terpulang pada penulis nak tulis entri berisi ke entri kosong. Kalau tujuan penulis memang mahu menegur, menasihat dan berkonsi pendapat dengan pembaca dengan menulis entri berisi dapatlah beliau mencapai tujuannya. Kalau penulis lebih suka santai dan cuma nak bercerita dengan pembaca, tulis lah entri kosong yang santai ni.

Persoalannya, entri macamana yang dikehendaki oleh pembaca? Entri berisi yang kebiasaannya berat dan perlu berfikir atau entri kosong yang biasanya ringan dan santai?

Mungkin kerana msred perempuan maka msred lebih suka entri ringan yang santai. Lebih tertarik dengan entri ringan. Bukan bermakna entri berisi dan berat tak bagus, sudah tentu entri berisi lebih berkualiti dan bagus. Ini cuma my personal preferences. Msred masih baca entri yang berisi dan berkualiti, cuma tarikannya pada msred mungkin kurang sikit. Again, this is a matter of my personal preferences.

18 comments:

mizzkechique said...

kite sm...MK pun suke entry ringan dan santai.. klu panjang sgt, alahai...

rara pinkmafia said...

sy faham apa yg akk nk sampaikan.org sllu ckp entry berisi.rara pun actually tak reti cane entry berisi.nk isi tu mybe ada pengajaran yg kite boleh gunakan kot kan.but rara lebih suke buat entry bout personal,like entry geramgeram gitu,hehehe,maybe takde isi kan?hmm bis tu cane eh.hehehe.lantak lah.asalkan kite hepy berblog kan kak.

ZIPPO MILLER said...

Ape pandangan Ms red berkenaan entri2 Zippo?

LINDAHERY said...

linda suka entry yg santai dan tak panjang berjela...klu panjang2 sgt pon tak best utk dibaca kan...ringkas dan padat lah senang cite.

msredcheesecake said...

cik mk, kalu panjang sangat bw dpt gi sikit je

rara, samala...

linda, betul tu...dpt bw byk sket

mynameismy said...

kalau menulis utk kepuasan diri je terpulang la nk tulis mcm mane. tp kalau menulis utk kepuasan org lain harus punya entry berkualiti..;)

ZIPPO MILLER said...

tq Ms Red heheh :)

msredcheesecake said...

Cik my, tula kena tengok apa penulis nya nak capai....apa tujuan dia menulis...

Mr zippo, welkem...

anismelon said...

anis pon tak tau cene nak kasi berisi..anis main tulis je..kadang yg kosong kosng toh anis isikan dengan sikit sikit nasihat..weee..konon nye..

EZAN IDMA said...

sy suke ringan dan santaii :p

msredcheesecake said...

Cik anis, entry berisi kalau tak panjang berjela ok kot....

Ezan, tak berat kepala nk fikir kn?

ILA HonEyBuNNy said...

ila lak suka entry y simple n xbanyak..hehe..

tapi ila xkisah..baca ja semua entry org tulis...lain org lain ragamnya kan...;_0

farahin nasir said...

tula kan.. entry yg berat nie mmg la banyak ilmu tp tu la.. kadang2 cepat buhsan bila bace.. tapi.. kalo nak ilmu mmg kene asah niat rajin membace lagi la nih nampak gayanyer.. (T_T)

:: Mrs.Eady :: said...

tak kisah..santai pun ok berisi pun ok jek..tgk mood :)

KuNanGKuNanG said...

sy lbh suka yg santai...,gaya penulisan yg sempoi..:)

merahitujambu said...

saya tak kisah..mana-mana pon boleh..tapi kalau santai lagi senang nk baca

Scya Lollita said...

uuuu cik sycaa erm ermmm .
pakai redh je haha

msredcheesecake said...

ila,betul tu...layan je la ragam org ni...hhee

farahin, biar pendek tapi berisi

mrs eady, kalau ade mood nak baca entry berat, baca kan?

kunang2, ye la...

merah,entry santai lehbaca relax sket


scya, baca je mana nak kan?

Copyright © msredcheesecake l Design by DayangDeno