July 26, 2011

BAHAGIA KE AKU NI?

Salam you alls,

Dalam buku, blog ada banyak tips macamana nak buat hidup kita bahagia. Semuanya betul, at least secara teori. Ada tips yang berkesan ada yang tak. Kena tengok orang dan nasib kita lah kot.

Sahabat msred bagi satu jer tips macamana nak buat hati kita happy dan hidup kita bahagia. Apa yang diampaikan oleh sahabat msred ni buat msred terdiam seketika, berfikir. Cuba mencari kelemahan tips yang dia bagi. Msred tak jumpa satu kelemahan pun. Msred percaya kalau kita buat sepenuh hati dan dengan cara yang betul, insyaAllah hati kita akan happy dan hidup kita bahagia.

Cintakan Dia lebih dari segala-galanya dan buktikan dengan perbuatan. 

Mana ada kelemahan tips ni? Perfect. Cuma tinggal kita nak buat ke tak nak. Terpulang pada diri kita nak ikut cara ni ke tak. 


10 comments:

mizzkechique said...

manusia selalu leka n lalai... saya pun mcm tu gak.. nauzubillah..

SS said...

insyaAllah (: thnx for reminding to keep in love to Allah

iMBobo said...

terbaiklah msred..betul tu..tunggu buat je..kebahagian itu dtgnya dr DIA..

faLiaa said...

terima kasih atas peringatan tu ya msred :)

Anum said...

betul anum setuju

msredcheesecake said...

mk, kita sama je....

ss, cinta kan dia pati bahagia...

bobo, pilihan kita sendiri yang buat..

aliaa, nak mengingati diri sendiri jugak...

anum, betul kan?

jobmall said...

Cinta kepada Allah adalah yang sebaiknya,, Allah dan rasulNya

ZIPPO MILLER said...

Sebenarnye...kita semua dah berniat nak buat...Tapi malas/penat dan memacam2 lagi..ha tu semua assgmnt setan..kasi kite berfikir kita ni penat dan malas...

Apa2 pon entri ni Best ..Zippo ngah menung lagi

msredcheesecake said...

Jm, cinta pada Dia je yg berbaloi

Zippo, setan n nafsu kita juga...

ILA HonEyBuNNy said...

setuju tu..

Cintakan DIA dari segala2nya...DIA pun akan beri kebahagiaan kepada kita...

Copyright © msredcheesecake l Design by DayangDeno