June 27, 2011

YOU ALLS DAH PILIH?

Salam you alls,

Atas permintaan ramai (tak de yg minta pon...hahaaa) msred dengan senang hatinya menyambung entry ni.... KALAU TERPAKSA MEMILIH ....

Straight to the point. Belum sempat msred habis fikir diantara miss pregger, mr senior citizen dan mrs senior citizen siapa yang msred patut bagi tempat duduk msred dalam lrt tu, mr dan mrs senior citizen turun lrt sebab dah sampai ke destinasi yang dituju.

Msred tak yah fikir lagi dah. Dengan pantas msred mengoffer kan seat msred kat miss pregger sambil tersengeh kembang hidung segala sebab rasa bangga hari ni dapat tolong orang yang memerlikan dan membuktikan betapa mulianya hati msred ni......hheeeeehe.. Kalau nak wek silakan....

Miss pregger tu senyum lebar dapat duduk. Mesti dia happy sebab akhirnya ada jugak orang yang berhati mulia nak bagi dia yang keletihan tu duduk. Bila tengok dia happy, otomatik msred pon happy.



Rukun Negara

Kepercayan kepada tuhan
Kesetiaan kepada raja dan negara
Keluhuran perlembagaan
Kedaulatan undang-undang
Kesopanan dan kesusilaan

Wahai kawan-kawan yang dikasihi, rukun negara yang kelima tu biar sentiasa dihati dan sentiasa diamalkan. Kalau kita amalkan, hati kita akan rasa happy, insyaAllah. Seronok kalau dapat berbuat baik ni. Kepala pun tak stress asik fikir nak buat jahat jer kan?

Tetiba teringat rukun negara sebab baru-baru ni msred ditertawakan sewaktu unterview oleh interviewer ketika diajukan soalan berkaitan rukun negara. Bukannya kelakar sangat pon. Interviewer tu saje je nak gelakkan msred.

Interview apa? Nantilah cerita. Itupun kalau ada diantara you alls yang tanya.....


- Posted using BlogPress from my iPad

10 comments:

PinKy MoMMa said...

pernah berdiri dari jalan ipoh ke rawang di saat sarat mengandung 9 bulan..tak de sape nak kasi duduk..mengahhhh!

mama maman said...

mmg bagus tuh msred... kalu mama pun sure bg pd yg mengandung... sian kan... mujur mama takde pengalaman masa mengandung kena naik public
tranport.... hhheeee.. minta simpang kannn...:)

rara pinkmafia said...

akk.rindu kat akk.mana akak hilang?bz eh?

msredcheesecake said...

Pinky momma,
Msred pernah kena tolak kat lif waktu 8 mth pregnant...hampeh tul...

msredcheesecake said...

Mama maman,
Sian kena bawak perut...kene diri lak tu...

msredcheesecake said...

Cik rara,
Bz sket...sempat update blog jer...bw tak sempat...baru ati ni dapat bw...

Cinderella said...

hoho...erm setuju gn msred plh pompuan pregnant

EZAN IDMA said...

intrview apa sis

msredcheesecake said...

Cik ainie,
Setuju kan? Tapi tengok keadaan gak....sape yg nampak paling lemah la bagi seat...

msredcheesecake said...

Cik Ezan,
Heheeee...interview kawen kot...

Copyright © msredcheesecake l Design by DayangDeno