June 23, 2011

SAYA SUKA TENGOK PEREMPUAN, SAYA BUKAN LESBIAN

Hello you alls,

Sedikit busy lah pagi ni. Baru dapat update entry. Kalau sempat nak say hi kat si kacak jelita hebat pulak lepas ni.

Yes correct. Msred suka tengok perempuan. Bila jalan-jalan kat shopping mall la biasanya msred buat perangai macam tu. Nampak je awek cun msred mesti pandang atas bawah. Cun tu maksudnya dressing dia cun. Muka cun ke tak ke belakang kira. 

Biasanya msred dapat penyakit suka tengok perempuan atas bawah ni bila msred nak shopping baju baru ke, kasut baru ke, handbag baru ke. Nak tengok apa trend sekarang, apa yang nampak cantik dipakai. Kiranya msred mencari inspirasi dari cara perempuan lain dress up. Cara paling senang nak cari inspirasi trend terkini, nak cari idea nak shopping. Nak cari inspirasi dalam magazine malas pulak. Tengok apa perempuan lain pakai la senang sikit. Boleh buat sambil jalan-jalan.



Persoalannya, bila kita yang check out other girl dari atas ke bawah memang lah tak kan rasa pelik ke awkward ke, tak selesa ke. Tapi perempuan yang kita perhatikan atas ke bawah tu, kalau dia perasan kita perhatikan dia atas ke bawah, selesakah dia? Dia tak kisah ke kita perhatikan dia atas ke bawah? 

Sebab, kalau msred perasan ada perempuan yang pandang msred dari atas ke bawah mesti msred tension dan rasa tak selesa. Mula dalam kepala otak fikir....

..... apasal minah ni pandang aku cenggitu? Lipstick aku comot ke? baju aku kotor ke? Mekap comot ke? Zip seluar terbukak ke? Ada yang koyak ke? Dressing aku tak match ke, kelakar ke? Apasal minah tu pandang aku cenggitu? Rasa nak jer msred gi tengok cermin check kalau ada apa-apa yang tak kena kat msred....


You alls pernah tak perhatikan perempuan dari atas ke bawah? Sebab apa yea? Pernah tak kena perhatikan dari atas ke bawah? You alls buat ape yea? Buat tatau je ke atau you alls pandang perempuan tu dari ata ke bawah balik?

14 comments:

E.D.A.Y.U said...

huhu..saye pon suke tengok org atas bawah sbb melihat keindahan ciptaan tuhan..subhanallah :)

mizzkechique said...

hehe..kite sm.. =)

PinKy MoMMa said...

huhu sama lar kite mis red ;)
suka tgk perempuan cantik sebab akan terdorong utk jadi cantik juga..hehe

yg pasti memang BUKAN lesbian!

~Kirin Selama Perak~ said...

tak salah pon
abaikan apa orang kata.
:)

LINDAHERY said...

hehe...sama lah kita..mesti nak tgk style dorang kan... :)

aku seorang blogger said...

suka tengok takpe, jangan ada perasaan sudah. huhuu

fRaMe+LenSeS said...

Nadh suka tgk ppn. Nadh les ka? lalalalaal~ :P

msredcheesecake said...

cik edayu,
kalau awek cun perempuan pon suka tengok kan...hheee

msredcheesecake said...

cik mk,
hheee...suka tengok cik mk jugak...

msredcheesecake said...

pinky momma,
....bukan lesbian ok....hheee

msredcheesecake said...

mr ksp,
ignore...rite...will do it...

msredcheesecake said...

cik linda,
habit perempuan...hhee

msredcheesecake said...

MR asb,

perasaan minat style jer

msredcheesecake said...

mr nadh,
itu gatai...hheee

Copyright © msredcheesecake l Design by DayangDeno