June 06, 2011

LIPOSUCTION, BUANG 5 KG DARI BADAN DALAM MASA SEMINGGU

Salam my frenz….

How is your weekend my dear frenz? Having fun? Bored? My weekend? Nothing special, just playing Angry Bird on my I Pad and spend some quality time with my boys. Others than that, tv, food, cleaning, food, washing, food….hahahaaa…. I’m in love with food k. We can never be apart from each other.  Enough la with weekend.

Hari ni msred nak share cara-cara nak mengurangkan 5 kg dari badan you alls, eh badan msred. Ish…badan sape-sape lah yang dah masuk category overweight tu. Sesiapa yang ikut tips ni mesti dapat kurangkan 5 kg dalam masa seminggu. Kena ikut betul-betul.  Don’t cheat ok. Ok, lets we see what need to be done so that we can lose 5 kg in 1 week…

1. Jangan usik langsung nasi tu….
Kalau time keluar dating tu, rasa-rasa nak makan Nasi Ayam Penyet tu, jangan harap. Lupakan aje. Kalau boyfriend nak makan, you alls boleh join, tapi tengok je ok. Order air kosong dah. Lepas tu telan je air liur tengok boyfriend makan. Kalau dia cuba menghasut suruh you alls order makan sambil tersengeh-sengeh, you alls ugut dia nak break. Hahahaa…kalau berani la. Kalau tak berani, diam je sambil sumpah dia dalam hati. Kalau dah tahan sangat terliur tengok dia makan nasi ayam tu, order je soup kosong.

kalau nak lunch ke dinner, order air kosong je....heheee


2. Minum air kosong banyak-banyak …..
Air kosong boleh buat perut kita rasa penuh je. Orang lain minum air kosong 1-2 liter sehari, you alls minumlah satu tempayan ke, satu baldi ke sehari biar perut tu sentiasa penuh je, so tak boleh lah you alls nak isi makanan banyak-banyak. Janganlah minum satu tempayan tu sekali jalan. Msred kata satu tempayan satu hari ok. Jangan belasah satu tempayan sekali minum, nanti mabuk air kosong pulak. Bila rasa lapar je minum air kosong, rasa lapar je minum air kosong. Kalau rasa macam nak pengsan sebab dari tadi tak makan, you alls makan je buah epal hijau yang orang kata boleh bantu proses membakar lemak ni. Haa….epal hijau tu kalau you alls nak makan satu periuk sekali pon, silakan.

kalau bule habis semua ni, gerenti kurus....


3. Rajin-rajinlah jogging kat taman tasik Shah Alam….
Taman tasik Shah Alam tu contoh je. Janganla kalau you alls duduk Terengganu ke Kelantan ke you alls datang gak Tasik Shah Alam pas tu bila orang tanya kenapa jogging jauh sangat ni, you alls jawab msred suruh. Kena babab kang. Kalau orang lain jogging 3 kali seminggu 2 round tasik tu, you alls lari la 7 kali seminggu 4-5 round tasik tu. Kalau time tengah jogging tu ada pulak mamat-mamat kacau you alls jangan nak mengada nak layan. Kalau dia orang ajak gi pekena kopi you alls jawab je, dah janji ngan husband/wife nak quit coffee. Lepas t uterus lari jauh-jauh. Tu semua halangan you alls nak mengurangkan 5 kg dalam masa seminggu.

kalau nak kurus cam ni, lari satu Shah Alam....


4. Sebelum tu…..
Sebelum you alls memulakan uasaha nak mengurangkan 5 kg dalam masa seminggu, you all amek gambar ni, print besar-besar lepas tu tampal kat sebelah cermin you alls. Kalau rasa-rasa nak order Mc D set Double Cheeseburger tu, pergi berdiri kat cermin you alls yang sebelah cermin tu you alls dah tampal gambar  bawah, cer compare imej you alls kat cermin dengan gambar Cik Lisa. Lu piker la sendiri

Dah habis, you alls boleh lah cuba tips ni ya.

Before i go, let me tell you alls something, i've never tried this before....hheeee

33 comments:

rara pinkmafia said...

akk ni sume dh buat dh,cane nk kecikkan peha,bg tips sket kak.

.:shura shushi:. said...

My weekend was great!
Tips yg bagus =]

@rara = nak kecik kan peha kena jogging =p

Golden Rose said...

juz spent my weekend wif my beloved son...it was really enjoying

Azzah said...

saya dah kahwin badan terus naik..kenapa yek?senang hati ke?

wahida said...

bab jgn sentuh langsung nasik tu yg tak menahan tu...adeh la....

PinKy MoMMa said...

mari lari atas treadmill..semputttt ;p

Jiejah Gorjes said...

azam saya selepas balik dr kuantan.... SAYE NK DIET SY NK KURUSSSSSSSSS

habsahharun said...

betul2...kalau tak makan nasi, memang cepat je berat turun...
tapi tang minum air kosong tu..memang tak rajin..:p

aizamia3 said...

kena betul2 disiplinkan diri.. kalau setakat hari ni beria2, esok stop, pastu buat takde maknanya..


psstt: ai dah 2 minggu asyik makan3x.. nak pulak cuti sekolah kenduri kahwin bagai.. fuhh.. semput..

msredcheesecake said...

cik rara,
cycling... plus diet.sgt berkesan.kena 100% committed.

msredcheesecake said...

cik shura,
betul tu....

msredcheesecake said...

golden rose,

ya kah? sama la.without MR BF.

msredcheesecake said...

cik azzah,
naik ke? cam kurus jer...

msredcheesecake said...

cik wahida,
makan lauk je la...heheee...tips ni melebi2 je...

msredcheesecake said...

pinky momma,
nak kena lari ke? kalau tak yah takleh ke?heheee

msredcheesecake said...

cik jiejah,
bukan ke cik jiejah ni kurus? nak kurus cemana lagi? hheee

msredcheesecake said...

cik habsah,
rajin sket je...

msredcheesecake said...

cik aizamia,

kenduri buleh bagi org gemuk? kakaaa

merahitujambu said...

masalah pungung sy makin naik.dan naik..sbb keje sy duduk jee..=/

HonEyBuNNy said...

kena cuba jugak neh...

nak kurus lagi..hehe

ZIPPO MILLER said...

ishhh tau2 je zippo ngh nak kurus2 ni...kire bertuah dapat jumpe tips ni.. tq ye msredcheesecake hehehhe

Siti Nurazlinda said...

suka semua tips ni ! tapi linda dah over kurus. bole bagi tips nak gemuk tak ? :p

Redbloodsnow said...

yg ni tak leh zie nk praktikkan. kang jd semakin plywood body zie kang..haha

msredcheesecake said...

cik merah,
tu kena cycling tuh....heheee

msredcheesecake said...

cik ika....
bukan dah kurus kah? jgn sampai jadi lidi dah...hheee

msredcheesecake said...

mr zippo,
nak kurus ke?ingat laki tak kisah pasal bodyweight ni...hheee

msredcheesecake said...

cik linda,
kalu bdn jenis mmg takleh gemuk, tak yah la susah2 nak kasi gemuk.takmau nye dia gemuk...hheee

msredcheesecake said...

cik zie,
betul tu plywood tak comey...hheee

Ainie Maydie said...

huhu thanks a lot msred..entry msred ni membuat Ainie Maydie sangat bersemangat untuk mengecikkan perut ni...huhu

msredcheesecake said...

go cik aini go cik aini!!!!

Noor Azreen Ben Abon said...

wah terbaiklah..

Kuruskan Badan Sambil Makan McD

si gadis genius said...

Bukan ke klau x mkan nasi, metabolisme badan turun..kan x elok utk kesihatan..

Faralyna Idris said...

tapi klau nk mkn nasi jgk pon bleh mkn banyak mana?

Copyright © msredcheesecake l Design by DayangDeno