June 02, 2011

TANDA-TANDA NAK KENA MINUM NESCAFE

Salam my frenz....

Msred adalah seorang yang kuat tidur. Malam msred kene tidur 8 jam. Kalau tak cukup 8 jam, esok pagi kat ofis msred akan rasa mengantuk dan malas je nak buat kerja. 

Tanda-tanda msred tidur malam tak cukup 8 jam.

  • Naik lif nak tekan tingkat 8 msred tertekan tingkat 18. 
  • Nak on pc msred ter on pc budak meja sebelah.
  • Nak cakap 'selamat pagi' kat rakan sekerja tercakap 'good night, sweet dream'. 
  • Nak pergi toilet msred terpegi bilik bos.


Apa yang msred buat untuk menghilangkan rasa mengantuk? Meh nak share.

  • Bukak radio kuat-kuat pas tu nyanyi macam kata rumah sendiri. Kalau tak hilang jugak....
  • Tampar pipi 10 kali. Kalau tak hilang jugak.....
  • Suruh Cik Shima ( bukan nama sebenar ), budak meja sebelah cubit peha msred. Kalau tak hilang jugak....
  • Msred akan pergi berjalan-jalan kat meja rakan sekerja yang lain bertanya khabar atau tanya bila nak belanja kepsi. Kalau tak hilang jugak....
  • Msred akan pergi kacau bos supaya dia marah msred dan msred akan terus jadi alert. Kalau tak hilang jugak.....
  • Msred akan buat poco-poco ......


Ok...msred mengarut. Msred tak buat semua tu. Msred cuma keluarkan sachet Nescafe 3 in 1 Rich, masukkan dalam mug, isi air panas 2/3  dan air sejuk 1/3, amek bau aroma Nescafe macam orang hidu gam pas tu minum dengan rakusnya.

Sekian terima kasih.

Mabeles.


Cer klik cer klik.

39 comments:

mizzkechique said...

pastu kalau tak hilang gak, balik rumah smbung tdr...hehehe

aizamia3 said...

betul.. kalau tak boleh gak.. off pc, babai bos balik umah jangan tidur dulu layan blog dulu.. hikhikhik..

rara pinkmafia said...

wahhh bahaya ni kak.cane nk ajak over night ni.heheheh.kalo masuk bilik bos tu then bos ckp apa?

YanaMIB said...

dasatnya misred bila mamai..haha..kita lak klu nk ilangkan ngantuk kena mkn =P

redzwanie redzmann said...

nescafe mmg berkesan klo ngnatok nie..
wanie powen mnum nescafe klo nak jaga mlm utk study...=)

msredcheesecake said...

CIK MK,
KALU BULE BALIK DA LAMA MSRED REMPIT ....HHEEE...

msredcheesecake said...

CIK AIZAMIA,
DALAM HATI MMG RASA NAK BABAI JE BOS...HIKS

msredcheesecake said...

CIK RARA,
BOS MSRED CAKAP...

KAK SITI (BUKAN NAMA SEBENAR)NAK SAYA AMEK ROTAN? PEGI BUAT KEJE!!!

PART PEGI BUAT KEJE TU DIA JERIT SAMBIL MEMBESARKAN MATA..

OK, MSRED MENGARUT LAGI...HHEEE

msredcheesecake said...

CIK YANA,
KALU MSRED NGANTUK, TAMBAH LAK NGAN PERUT PENUH...LAGI LA..ZZZZZZ

msredcheesecake said...

CIK WANIE,
UBAT ILANGKAN NGANTUK YG MUJARAB TP TAK BERAPA NAK BAIK...

Lieyda said...

msred:jom mkn kepsi jom.msred blnje ye. hehe

fadh said...

ini feveret cik fadhhh !

Puan tia said...

kita xminum nescafe.. kalau ngantuk kita joget2 dalam opis.. haaa ko ade? hahahaha

YAYA AZURA said...

hai msred ...

kalau ikut petua mnegarut tu sah-sah bos pecat..hikhik..

msredcheesecake said...

cik lieyda,
eh its ok...msred bagi penghormatan ni kat cik lieyda tuk banje msred...kakakaa

msredcheesecake said...

cik fadh,
sama lla kita...welkem to the group. hheee

msredcheesecake said...

puan tia,
blom penah lagi...malu la takut lantai opis tu bergegar...hheee

msredcheesecake said...

cik yaya,
tu pasal msred tak buat pon...hheee

fyna said...

haha comel je time mengantok..fyna kalau mengantok..tdo je..xleh tahan =.=

msredcheesecake said...

cik fyna,
kalu kat umah leh la...kalu kat opis camne?tumpang tido bilik bos?hhaaa

SofieyAzwa said...

Nape kita minum nescafe tade kesan pun? Nak sedih boleh? :(

wahida said...

hahaha!! klaka la msred ni...

klaka part tekan lif tu...hehe...

msredcheesecake said...

cik sofiey,
tak yah sedih...gi tido je heee

msredcheesecake said...

cik wahida,

kelakar ka...gelak la lagi...kakaaa

Budak Botak said...

he3, macam2. Kalo dapat neslo pon sedap jugak...

Entry terbaru -> Ernestine Shepherd Ahli Bina Badan Wanita Tertua Di Dunia... (",)

eQuRlz said...

xsuka sgt nescafe tu.. lagi suka old town white coffe3 hazelnut or kopiko.. sedap.. hehehe

eqa pun kuat minum bnda yg bercaffein ni sbb keje eqa bermula dr pukul 3 pagi sampai 7 pagi.. tlg mak.. heheheh

anismelon said...

indocafe la besh misred..anis suke..heee..tp xelok minom ari ari..heee..anis bedal je..

HALIM said...

memang best nescafe 3 in 1..tak dapat dinafikan!!!

^_^

UmiDanisH said...

umidanish tak bole minum nescafe.. memang sedap aroma dia tp kalau bau bole sakit kepala apalagi bila minumnye..huhu

vishalkhandelwal said...

I love this post, I would like to make my blog escort amsterdam like this !

MiZ Rayy said...

hehee.. bahaya nie.. len kali pekena la kopi radix.. haha

msredcheesecake said...

budak botak yg kiut...
neslo mmg sedap...caffeine je kurang...hhee

msredcheesecake said...

cik eqa,

tu la pasal...penting caffeine ni...heee...

msredcheesecake said...

cik anis,
sume tau caffeine tak bagus, tp tak leh nak benti...

msredcheesecake said...

mr h,
betul betul

msredcheesecake said...

umie danish,
ada gak kawan msred ni rasa nak muntah bau nescafe...nat wat camne, alergic lak...hheee

msredcheesecake said...

miz rayy,
kopi radix tu sedap cam nescafe kah? hheee

Redbloodsnow said...

skrg ni zie dh start minum nescafe lg. tak leh wooo if tak minum. survive w/out nescafe hanya utk 4 hari je.

lepas tue...adehh..tak leh woo :D

msredcheesecake said...

Cik zie,
Kalau da start minum mmg xleh benti kan...

Copyright © msredcheesecake l Design by DayangDeno