June 24, 2011

MAIN-MAIN RAJIN BETUL-BETUL MALAS

Hello you alls,

Masa kecik-kecik dulu msred pernah main kawen-kawen, main masak-masak. Tatau lah apa yang bestnya main kawen-kawen dan masak-masak, tapi bila berjumpa dan berkumpul dengan kazen atau kawan-kawan, selalu jugak layan permainan ni.



Baru-baru ni, waktu berkumpul dengan family Mr bf, tatau camana buleh muncul cerita main kawen-kawen dan masak-masak waktu kecik dulu. Mr bf dengar je msred bercerita ngan my in laws pasal permainan ni sambil gelak ketawa sopan seorang perempuan.Mr bf diam jer dengar sambil sekali sekala tersenyum sinis sambil buat muka macam memikirkan sesuatu. Msred terfikir dalam hati, adakah mr bf tersengeh sorang-sorang teringat zaman kecik dia main kawen-kawen dan maak-masak jugak? Tak kisahlah. Msred dan in laws msred terus berborak pasal main kawen-kawen dan masak-masak waktu kecik dulu.



Tetiba, mr bf msred dengan selambanya bertanya pada kita orang....

"Kenapa perempuan masa kecik-kecik suka main kawen-kawen dan masak-masak, tapi bila dah besar suka kawen jer tapi tak suka masak?"

Erk..... kita orang ketawa dengar mr bf punya soalan cepumas. Tapi dalam hati msred berkata-kata...

"alamak, dia perli aku depan adik-adik dia ke ape?"

Walaupun mulut msred ketawa tapi dalam hati terasa jugaklah...

Moral of the story, msred tak suka dan tak pandai masak walaupun dulu kecik-kecik selalu main masak-masak. Jangan jadi macam msred.

12 comments:

mizzkechique said...

hehe..tu dl, ms kecik2 mmg semua bnda suke kan...

Azzah said...

dulu kecik-kecik masak tipu-tipu sekarang betul-betul punya masak..:)

anismelon said...

hahaha...sebab dah penat main main..bile kawen msk pon main main la jugakk..msk main main xpe g..kawin pon leh main main bile dah besar nie..kuat tol pengaruh main main..

kotak bulat said...

hehehe...mse kecik msk2 men cmpak2 je..tu yg best..da bsr lau msk cmpk2 gak..ramai yg mati pas mkn nt..hehhe

msredcheesecake said...

cik mk,
kan kan....hehee...da besa malas...

msredcheesecake said...

cik azzah,

cik azzah mesti seorang awek yg rajin masak kan? hheee

msredcheesecake said...

cik anis,
hheee....kalau da besar main kawen2 bahaya tue...

msredcheesecake said...

kotak bulat...

ye kot...cam logik jer...haha....

rara pinkmafia said...

hahahahahah bagus jugak soalan husband akk tu kan.hehehe rara harap rara rajin masak nt.

Cinderella said...

haha...aperla mr bf ni..ermmmmm ainie pong x reti masak2 ni haa..kalau masak maggie pandai la..ape2 pon kite boleh la start blajo lepas ni..amek resepi kat web..hehe

msredcheesecake said...

Cik rara,
Bagus niat tu...jgn lupa buat...hehe...

msredcheesecake said...

Cik anie,
Nnt nak kawen, belajar masak dulu k...hheeee

Copyright © msredcheesecake l Design by DayangDeno