June 29, 2011

KENA GELAK TIME INTERVIEW?

Salam you alls,

Dalam entry ni, YOU ALLS DAH PILIH? , msred ada mention pasal msred kena interview. Walaupun takde orang tanya pasal interview tu kecuali seorang awek ni, Cik Ezan, msred nak gak wat entry pasal interview tu.

Selasa minggu lepas, ,msred pegi interview untuk jawatan dalam jabatan admin di JPA. Msred memang nak sangat kerja kerajaan ni. Harap-harap dapat lah. 

Sebelum pergi interview tu msred ada lah buat preparation sikit. Jumpa website ni, Berita Semasa. Sangat-sangat membantu msred menghadapi temuduga ni.


Cuma, ada satu soalan tu msred dapat jawab tapi kena gelak ngan interviewer tu walaupun tak de la kelakar mana pun. Dia ajer jer nak gelakkan msred gaknye. Dia tanya siapa nama ketua Pengarah JPA. Msred pun jawablah dengan konfiden nya sebab baru semalam msred google. 

Sekali interviewer tu gelak pas tu dia cakap...

"Betullah tu. Tapi dia dah pencen. Baru jer pencen. Yang sekarang ni punya Ketua Pengarah tau?"

Hampeh tul. Msred tersengeh je la.Interviewer tu terus cakap...

"Tak pelah. Dia beru jer pencen. Biasalah kalau tak tau."

Seb baik interviewer tu kool jer.... Malu nya. Rasa muka msred dah tukar kaler merah pink gitu.....

Info pasal kerajaan ni kalau online memang selalu tak update. Tensen...

13 comments:

PinKy MoMMa said...

hehehe nasib baik tukar pink..comel skit..

kalau tukar kaler ijau..pengsannn hehehe ;)

*Cda Ray* said...

waa best la putrajaya siap pakai no giliran tu inteviu...mcm kt bank pulak..hehe..tmpat lain xmcm ni...

Anum said...

hai
nice blog
salam perkenalan
follow me back
thanks

cik pulau said...

waahh..
agaknya kalau cik pulau mesti dah gelabah giler..
kalut..
hahaha..

Ujang9897 said...

jwp jer pengarah baru tu nama ujang..=)

EZAN IDMA said...

ahahahah. takpe la sis. pengalamn tu. wish u luck!

msredcheesecake said...

Pinky momma,
Ijau tu incredibel hulk...bukan msred...heee

msredcheesecake said...

Cik cda,
Masa dia bagi no filiran tu msred pon tekejut gak..hheee

msredcheesecake said...

Cik pulau,
Takyah la gelabah...sengeh jer...hheee

msredcheesecake said...

Mr ujang,
Apasal msred tak terpikir yea.....?

msredcheesecake said...

Tengs cik ezan...

mizzkechique said...

hehe...bantai gelak lak..hampeh

msredcheesecake said...

Cik mk,
Malu nak gelak lebih2...sengeh je la...

Copyright © msredcheesecake l Design by DayangDeno