June 27, 2011

KALAU TERPAKSA MEMILIH, SIAPA YANG DIPILIH?

Hello everyone,

How's life? Good? Great? Gaji dah habis? Hahaaaa..... Dah dapat gaji kan? Berapa percent dari gaji you alls diperuntukan untuk saving? Ada ke tak? Aaa....(geleng kepala) jangan boros sangat. Tak bagus untuk jantung.

Well, entry ni tak de kena mengena ngan apa yang you alls buat dengan duit gaji you alls. Hheee...

Teringat cerita lama sewaktu dalam lrt....

Dulu, masa zaman student diploma msred belum ada tansport. So waktu msred memang rapat sangant dengan PT, Public Transport. Kalau nak ke mana-mana memang naik public transport la....kecuali nak gi dating baru la dapat naik kereta mr bf.

Disuatu hari dalam perjalanan menaiki lrt ntah nak kemana tak ingat, ada lah tiga orang penumpang ni. Seorang rupa nya cengini...



Sorang, eh salah, dua orang lagi rupa cengini...




Bayangkan waktu tu lrt hampir penuh, takde tempat duduk kosong. Tengahari, cuaca panas ni. Memanglah dalam lrt ada air cond, tapi tadi kat luar sebelum miss pregger dan senior citizen tu masuk lrt, dia orang tentu kepenatan jalan kat luar kan.

Msred yang tengah relax atas kerusi dalam lrt tu tengok kiri kanan, takde sape yang sudi bangun bagi miss pregger atau senior citizen tu duduk. Msred rasa macam nak bangun dan bagi salah seorang dari mereka bertiga tu duduk kat kerusi msred. Tapi msred fikir dalam hati,

....aku patut bagi sape duduk ni? Miss pregger atau mr sinior citizen atau mrs senior citizen duduk. Kerusi msred satu je, so sorang je yang boleh duduk.

Msred pandang lagi kiri kanan kalau ada sesiapa diantara penumpang lrt yang nak bangun bagi dia orang tu duduk. Tak de jugak. Adakah penumpang-penumpang tu pon dok pikir nak bagi siapa duduk atau penumpang-penumpang tu memang tak nak bangun dan bagi seat tu kat miss preggers atau senior citizen, msred tak tau la.

Msred patut bagi siapa yea duduk? Miss preggers, mr senior citizen atau mrs senior citizen? Kalau you alls, siapa yang you alls bagi duduk? Siapa yang you alls pilih sepatutnya dapat duduk?

Apa yang berlaku seterusnya antara msred, miss preggers, mr senior citizen, mrs senior citizen dan penumpang-penumpang lrt yang lain? Nak tahu ke? Tak nak tahu? Ok....heheeee.....


- Posted using BlogPress from my iPad

12 comments:

.:shura shushi:. said...

kalo b0leh smua ai nak bg duduk..

nie yg c0mpius :(

farahin nasir said...

tak thu lah.. kalo sy, bangun jer.. sape yg dduk tuh, mmg tuk dieorg jelah tuh.. tapi cam senior lg patut duduk jer.. tapi sekian plak yg mngandung tu ha.. hurm... kompius2!

Cinderella said...

bagi perempuan mengandung kot..kang kalau terjatuh takut miscarriage pulak...huhu

Shehan Ismail said...

HUHUH.. kasi saspen je.. x sabo tggu jwpn tau. ms mommy preg dlu, mommy slamber je bdiri dpn org yg tgh duduk. kompem dorg kna bgn punya. hee. ms red nt, jgn malu2 tau klu preg. g slamber je bdiri dpn org tuh. lg 1, mommy pnh gak mrh org tgh duduk [time tu x kawen lg], sbb dpn org tu ada org preg. trus tkujat org tu lantas bgn trus. heeee

Khumaera Ismail aka Habibi Hamid said...

kalau maera, bg yg pregnant kot..huhu~

arabella said...

cube ms red ty sape yg nk duduk angkat tgn..hehe

msredcheesecake said...

Cik shura,
Baik nye...anak sapa la ni...hheee

msredcheesecake said...

Cik farahin,
Rasa cam nak bagi sumer org duduk je kan?

msredcheesecake said...

Cik ainie,
Betul gak tu

msredcheesecake said...

Mommy,
Dasat la mommy ni....hebat..

msredcheesecake said...

Cik maera,

Kadang2 senior lagi kuat dr preggers...

msredcheesecake said...

Cik arabela,
Malu la pulak nak wat cam tu...heee

Copyright © msredcheesecake l Design by DayangDeno