June 14, 2011

KALAU DAH CHENTA SAMPAI MACAM TU SEKALI, MACAMANA?

Hello my frenz...

Tanda-tanda msred dah angau dengan blog sendiri....

1. Bila berbual  dengan kawan-kawan, terbahasakan diri dengan nama Msred. Lepas tu mula la kawan-kawan msred tanya, ni sape pulak msred ni? Mak ayam ke ape? Dengan pantas msred jawab, eh salah. Tu nama watak aku dalam movie terbaru aku yang bertajuk, Msred suka makan cheesecake. Nak cover malu...

2. Mula bercerita pasal isu yang msred tulis kat blog, yang msred tak pernah cerita kat kawan-kawan, tapi lagaknya macam dah cerita kat dia orang (msred lupa isu tu msred tulis kat blog, bukan borak dengan kawan-kawan). Membuatkan dia orang konfius dan dengan muka pelik cakap, ape benda yang ko merepek ni Liana (bukan nama sebenar) ?. Lepas tu msred dengan muka pelik pun jawab, mana ada aku merepek. Aku tak de citer dengan ko ke? Rasa cam dah cerita je.





3. Tengah borak-borak dengan mr bf pasal isu semasa, ada dekat 100 kali sebut pasal blog. Tau tak blog saya dah ada pembaca setia (ye ke? Heheee). Tau tak tadi saya tulis entry pasal angry bird? Tau tak tadi ada orang komen cakap saya comey (kakaaa...ade ke?). Tau tak blog saya sekarang dah tukar kaler lain? Tau kak blog saya........ Sampai la mr bf buat muka masam macam nangka masam. Erk...ade ke nangka masam?



4. Kalau kat office, pagi-pagi sampai je opis nak buka fail report sebab nak update report (hari-hari kena update report) tapi ter open blogspot pulak sebab masa on the way nak pegi opis dalam kepala otak sibuk dok pikir, nak update blog...nak update blog.

5. Tanda yang paling kronik (belum terjadi lagi), kalau terjadi memang dah parah lah, adalah bila msred tidur diwaktu malam dengan mata terpejam rapat mula meracau menyebut-nyebut ....


....msredcheesecake....Blogku....kesayangan...msred...chhesecake...update entry....pengikut setia....






Kalau sampai cenggini parahnya msred, apa yang patut msred buat?

Berjumpa bomoh?
Mandi bunga?
Makan mekdi? 
Atau tutup je blog ni sebelum memudaratkan diri?



26 comments:

mizzkechique said...

yg bab cite kt bf tu, MK pernah buat.. last2 dia dh bosan nk dgr sbb dia xde blog...haha

b a m b a m ' s said...

hahahah...itu normal bg seorang blogger..jgn risau..ia akan pulih dalam sedikit masa lagi..hehehe

PinKy MoMMa said...

hahahaha sgt comel ok yg tersebut misred tu ;D

kadang2 encit papa ku suka gak panggil pinky momma oiii cepat la siap hahaha..salah sudah..itu hnya nama di alam maya ;p

fyna said...

hehehe...parah nih.....
:)

Munna said...

hhaaha xyah mandi bunga bagai...teruskan berblog je...cuma jgn skrg je..smpai bila2...k...sy pun ade jugak jadikan blog 1 topic utk borak ngan bkl tng...so far dia ok n excited nak dgr..hehe

Anamarza said...

bab cerita kat hubby tu selalu2 buat, tapi cerita pasal blog org lain bukan blog sendiri le..hehe

merahitujambu said...

ahahaha...klaka laa awk ni misred..ada-ada jee..obses sgt tuuu

YanaMIB said...

haha lyn je misred..xyah buat pape..haa dlu yana mcm misred la asek cite psl blog kt hubby (b4 kawen)...skrg dia pn gila blog..masing2 borak psl blog je..tp best sbb masing2 phm apa yg diborakkan..hehe ^_^

anismelon said...

hahaha..kelako msred nie..anis pon gnie gak..pai org bosan na dgr..xabis abis dgn blog..cite lak kat org yg xde blog..mane xhangin org toh..weee

Jiejah Gorjes said...

kwn2 sy tatau sy ada blog, cume 1 org jer terkantoi disbbkan dia ada blog maka sharing link ngan dia je tang nama jiejah plak dorg tak pelik bile ada yg panggil sy jiejah kalo terserempak kt luar or dlm FB sbb mmg dorg dah tau jiejah is my cyber name hehehe

Belog MTT said...

Dear buat jer entri nanti kalau dalam tiga hari entri lama tak ada juga MTT akan minta submit balik semua entri tu..sorie sangat... :(

rara pinkmafia said...

hhehheeheh akk ni kelakar lah kan.mmg lah.kdg2 nk dekat 40kali sebut pasal blog.smbg ngn opis mate pon pasal bloggg je.hehhe

haha said...

teruk neh msred kalau smpai terbawak mimpi. huhu
jangan sampai tengah tidur pun msred post entry:)

aizamia3 said...

takdelah kemaruk sangat nak bercerita dan takdelah smpai terbawak dalam mimpi.. hikhikhik..

msredcheesecake said...

CIK MK,
BETUL.KELAKAR JE TENGOK BF TENSEN.HEHEE

msredcheesecake said...

CIK BAMBAM,
HILANG LA CEPAT..HEHEEE

msredcheesecake said...

CIK FYNA...
TULAPASAL...NAK BERUBAT NEH...HHEEE

msredcheesecake said...

CIK MUNNA,
MANDI BUNGA TU MELAMPAU...SAJE JE TULIH CAMTU...HHEEE

msredcheesecake said...

CIK MERAH,
OBSES LA NI...KENA BERUBAT...HHEEE

msredcheesecake said...

CIK YANA,
MR BF BENGANG SEBAB DIA TAK PAHAM MSRED CITER APE....HEHEEE

msredcheesecake said...

CIK ANIS,
ORG TAKDE BLOG MMG MALAS NAK LAYAN KITA KAN...HHEEE

msredcheesecake said...

CIK JIEJAH, NASEB BAIK BUDAK OPIS MSRED TAK PANGGIL MSRED, MESTI BOS MSRED PELIK...HHEEE

msredcheesecake said...

ITS OK CIK MTT...

msredcheesecake said...

CIK RARA,
SAPE YG TAKDE BLOG MESTI MALAS JER NAK LAYAN..HHEEEE

msredcheesecake said...

CIK HAHA,
KALU TENGAH TIDO BOLEH POST ENTRY, HEBAT TU...KALAH MR BEN...KEKEEE

msredcheesecake said...

CIK AIZAMIA,,

NASEB BAIK LA...KALU TAK KENA IKUT MSRED GI BERUBAT...KEKEEE

Copyright © msredcheesecake l Design by DayangDeno