June 08, 2011

APA NAK BUAT KALAU....

Good morning you alls,

Sehat kah? Happy kah? Bodyweight da turun berapa kg? Bila nak kawen?....

Ok, mengarut pagi-pagi memang hobi msred. Msred dah minum Nescafe dah.

Sediakan payung sebelum hujan. Semua faham maksud dia kan? Kalau tak faham, tanya Mr Karam. Kenal tak? 

Msred memang suka sediakan payung sebelum hujan. Plan apa nak buat kalau sesuatu terjadi, sebelum benda tu terjadi supaya kalau terjadi msred da tau ape nak buat.

Meh baca APA MSRED AKAN BUAT KALAU....

1. ada orang terpijak kaki msred lepas tu laju je jalan tak minta maaf langsung...
Msred dengan speed 200 km sejam akan kejar manusia tu, bukak high heels msred lepas tu ketuk kaki manusia tu dengan tumit heels msred berkali-kali sambil ^%>€<}{.>'l. Sebelum manusia tu ketuk balik, msred akan lari ke kopitiam berhampiran, order kopi secawan sambil update fb, twitter cerita pasal kaki msred kena pijak.

2. ada orang potong q masa nak beli tiket wayang...
Msred akan skodeng manusia tu beli tiket citer ape, pas tu msred akan beli tiket cerita yang sama, amek seat sebelah dia. Masa dalam wayang, dari mula cerita sampai habis msred akan buat bermacam-macam jenis bunyi seperti bercakap kat hp, gelak kuat-kuat walaupun waktu adegen sedih dan pasang mp3 hp lagu nasyid.


msred tak melampau cam ni...



3. ada orang maki msred publicly...
Msred akan cakap ( dengan nada suara yang tinggi ), " sumpah, bukan saya yang hebohkan kat ofis yang awak ada penyakit sopak dan kurap. Sumpah bukan saya yang hebohkan  kat FB yang awak ada penyakit sopak dan kurap." cakap banyak kali sampai manusia tu blah.





4. ada mamat cakap "hi, leh kenal? Mintak no hp." sambil tersengeh-sengeh....
Msred akan buat muka tak faham, kerut-kerutkan muka, kecik kan mata lepas tu msred cakaplah guna sign language ( bukan mencarut yea ) iaitu bahasa untuk orang bisu dengan mamat tu sambil mengeluarkan bunyi yang pelik-pelik sampai mamat tu blah sambil menundukkan muka tanda malu.

5. ada orang cuba nak tipu duit msred dengan menjual benda mengarut kat msred....
Benda mengarut tu contohnya produk melebatkan rambut walhal msred tak botak atau produk mencerahkan kulit walhal kulit msred lagi cerah dari salesgirl tu. Msred akan mula menceritakan ( cerita dongeng ) betapa susahnya hidup msred sebagai single mom kepada 5 anak lelaki. Betapa susahnya msred nak sara keluarga dengan gaji seorang kerani. Sambil nangis teresak-esak msred ceritalah msred ada banyak hutang yang nak dilangsaikan.... Bla bla...sampai salesgirl tu blah.





6. ada minah cuba nak merampas chenta hatiku, mr bf....
Msred akan jumpa dia dan cakap, " Tolonglah suruh mr bf break ngan saya. Dia beria tanak break ngan saya. Saya nak tinggalkan dia tapi dia asik kacau saya. Saya dah tak tahan lah ( cerita dongeng ) dia tu baran asik minta duit je. Kalau tak bagi dia pukul saya. Kuat cemburu plak tu sampaikan saya keluar shopping ngan adik lelaki saya pun dia jeles. Tolongla amek dia dari saya, pujukla dia supaya tinggalkan saya." 

Itu pun kalau minah tu je yang suka kacau mr bf dan mr bf tak layan dia. Tapi kalau mr bf pon sama mengada ngan minah tu, msred akan.... Klik sini.


Nak sambung lagi ke? Nak ke?

Sekian terima kasih. LOL...

28 comments:

cik pulau said...

MR.. memang terbaekla..
cik pulau baca kan.. duk sengih2..
sampaikan adik tegur.. gila ke hape akak aku sorang ni..
hahaha

mizzkechique said...

hahaha..cadangan yg sangat bernas.. abes klu org potong Q masa nk byr tol mcm mn lak??

Redbloodsnow said...

hahaha..yg no.3 tu sgttt lah tak leh blah. wakakakakaka. morning yunk!

YanaMIB said...

haha terbaeklah misred!! i loikeeeee! wajar dicontohi nih..haha~ ^_^

rara pinkmafia said...

heheheheh tolong lah maik tunang saye.tolong lah.hahahaha.akk cane nk bg kulit gebu.bg tips sket.

eQuRlz said...

hakhak.. lawak la msred ni..

no 1 n 2 tu xbleh blah.. pndendam btol :p

msredcheesecake said...

cik pulau,
ok la tu...msred pun selalu sengeh dengan lappy...heheee

msredcheesecake said...

cik mk,
follow kete tu sampai dia parking. guna pin tudung pas tu lukis la ape2 yang rasa menarik nak lukis kat kete tu...kkekeeee...padan muka dia...

msredcheesecake said...

cik zie,
msred berani tulis kat blog jer...realitinya kalau msred kene camtu, msred akan mengadu kat mr bf sambil nangis...hheee

msredcheesecake said...

cik yana,
betulkah wajar dicontohi?heheee...psst...msred pon tak pernak buat...hheee

msredcheesecake said...

cik rara,
msred nak buat ape dgn tunang cik rara tu? buleh jual ke...kekeee

deeya said...

oh ! mulanya sye ketawa dgn entry nie .. tp utk jawapan sang boipren gatal , sngat lah terharu . boipren itu kijam ! =(

mynameismy said...

ikan sebelah my lagi kurus?????
grrrr jahat taw.... ;D

MiZ Rayy said...

hehe.. tebaaeeekk.. bley praktis lps nie..

msredcheesecake said...

CIK DEEYA,

JGN EMO..RELAX...HEHEEE

msredcheesecake said...

CIK MY,
TERIMA JE LA KENYATAAN NYE...HHEEE

msredcheesecake said...

MIZ RAYY,
NAK PRAKTIK KAN KE?MSRED PON TAK PENAH BUAT...KEKEEE

msredcheesecake said...

CIK EQA,
MANADE...MSRED BAIK...HHEEE

haha said...

waaah , best la msred, rase macam nak try buat je yang pijak kaki and potong q beli tiket . biar dia rase . hahaha *gelak jahat

fRaMe+LenSeS said...

ehh Nadh y tanya leh kenai tu.. nak mtk num HP. sebab nak test Miss Red kenai dak Nadh. tacing la missRed wat camtu. T.T

Fathiah Hamim said...

wahh yea ke nehhh. macam tak termampu dibuat je few things neh

Cinderella said...

tertibe ada orang lalu sebelah kita dengan kentot sekuat bunyi drum sambil buat muka innocent nya..apa nak buad...=.="

hal ini selalu terjadi kepada ainie maydie(=

anismelon said...

hahaha..kelako la msred nie..adeh..yg ketuk kaki org toh balik toh..adeh xleh blah..msti org toh terpinga pinga knp tibe tibe org nie ktuk haku..weee

msredcheesecake said...

cik haha,
berani buatlah...heheee..msred tak pernah buat pon....

msredcheesecake said...

cik nadh,

kalu mamat mintak je msred wat camtu, kalau cik nadh, tak yah miontak msred bagi je terus...heheeee

msredcheesecake said...

cik fathiah,
sumer pon msred takut nak wat....kakaaaa

msredcheesecake said...

cik ainie,

pelagi, kita lawan la kentut sape kalah kene belanja kenny roger's...heheee

msredcheesecake said...

cik anis,
biar dia rasa...lenkali kalu terpijak kaki kita mintak la maaf...heheeee

Copyright © msredcheesecake l Design by DayangDeno